Nezadovoljni stanovnici postigli su svoje: još jedan grad zabranio iznajmljivanje električnih romobila, bicikala, skutera...

Nakon Barcelone i Melbourne je odlučio zabraniti najam električnih skutera. Zabrana je rezultat nezadovoljstva stanovnika, a zadovoljan je i gradonačelnik Nicholas Reece koji je istaknuo da su električni romobili i skuteri razbacani su po gradu kao konfeti, a uz sve to su i iznimno opasni.

Kraljevska bolnica u Melbourneu bilježi godišnje 256 ozljeda povezanih s e-biciklima, romobilima...

Nezadovoljni stanovnici postigli su svoje: još jedan grad zabranio iznajmljivanje električnih romobila, bicikala, skutera... Mircea / Pixabay
14. 8. 2024

Zabranu iznajmljivanja električnih skutera podržalo je gradsko vijeće sa šest glasova za i četiri protiv. Gradske vlasti su stoga od pružatelja usluga Lime i Neurona zatražile da skutere uklone u roku od 30 dana.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, tržište e-skutera značajno je naraslo u posljednja dva desetljeća i ostvaruje godišnji promet od 10 milijardi dolara.

Međutim, Melbourne je odlučio slijediti primjer gradova poput Barcelone i Montreala u ograničavanju prometa.

Istraživači sa Sveučilišta New South Wales otkrili su da su s porastom popularnosti e-skutera porasle i ozljede u bolnicama, uglavnom muškarci u kasnim 20-im do ranim 30-im godinama. U 2022. godini Kraljevska bolnica u Melbourneu zabilježila je 256 ozljeda povezanih s e-biciklima. Tvrtka Neuron Mobility ocijenila je da je potez gradskih vlasti bio drastičan i donesen bez dijaloga. "I dalje vjerujemo da je Melbourne odlično mjesto za e-bicikle", rekao je direktor Melbourne Neurona Jayden Bryant za AFP.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.