Pažnja, stižu jaka nevremena s tučom: Slovenci izdali narančasto upozorenje za veći dio zemlje, a sve će to doći i u Hrvatsku

 "U okolici Novog Mesta prema večeri može doći do jake bure koja će se kretati u smjeru Zagreba", piše Neurje.si u objavi na Facebooku.

Atmosfera je potencijalno nestabilna na širem području Hrvatske i Slovenije.

Meteorolozi u poslijepodnevnim satima u Sloveniji te u noći na subotu u Hrvatskoj najavljuju dolazak jakog nevremena s mogućnošću tuče, zbog čega su za unutrašnjost zemlje izdali narančasto upozorenje.
 

Pažnja, stižu jaka nevremena s tučom: Slovenci izdali narančasto upozorenje za veći dio zemlje, a sve će to doći i u Hrvatsku Bobo
2. 8. 2024

Meteorolozi u poslijepodnevnim satima u Sloveniji te u noći na subotu u Hrvatskoj najavljuju dolazak jakog nevremena s mogućnošću tuče, zbog čega su za unutrašnjost zemlje izdali narančasto upozorenje.

Atmosfera potencialno nestabilna

Kako napominje Agencija Republike Slovenije za okoliš (Arso), u visinama prema Alpama i dalje struji prilično vlažan atlantski zrak, a posebno na južnim rubovima Alpa atmosfera je u nižim slojevima pregrijana, kao zbog čega je atmosfera potencijalno nestabilna i na širem području Slovenije, a i Hrvatske. Kako će se sredinom dana atmosfera u nizinama zagrijati na oko 30 Celzijevih stupnjeva, grmljavinska nevremena će se prvo stvarati nad brežuljkastim predjelima, koja će zatim putovati sa zapadom. na sjeverozapadni visinski vjetar. Zbog prognoze je za poslijepodne i navečer izdano narančasto meteoupozorenje zbog mogućnosti jakih nevremena.

Ako su jučer prognozirali prvenstveno pljuskove i jake udare vjetra, prema prognozama agencije, najviše neugodnosti meteorolozi danas očekuju najviše u sjevernim, središnjim i jugoistočnim krajevima zemlje. "U okolici Novog Mesta prema večeri može doći do jake bure koja će se kretati u smjeru Zagreba", piše Neurje.si u objavi na Facebooku.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.