20-godišnjak ispalio 8 do 10 metaka na Donalda Trampa, a jedan mu je okzrnuo uho i raskrvario ga - dvoje mrtvih - jedan teško ozlijeđen

VIDEO! "Trump je jači od svojih neprijatelja. Danas je to pokazao!"

Predsjednički kandidat upucan na velikom skupu! Poznati prvi detalji! Kaos u Sjedinjenim Američkim Državama! Pucnjevi su odjeknuli na predsjedničkom skupu Donalda Trumpa. Od svjetskih čelnika prvi se zgrožen javio VIKTOR ORBAN!

Politička povijest SAD-a prožeta je krvlju i predsjedničkim ubojstvima. Čak četvorica izgubila su živote u atentatima: Abraham Lincoln (1865.), James A. Garfield (1881.), William McKinley (1901.) i John F. Kennedy (1963.).

20-godišnjak ispalio 8 do 10 metaka na Donalda Trampa, a jedan mu je okzrnuo uho i raskrvario ga  - dvoje mrtvih - jedan teško ozlijeđen YouTube/posnetek zaslona
14. 7. 2024

Dramatična snimka trenutka navodnog pucanja na Donalda Trumpa stiže iz Pennsylvanije! Ozloglašeni bivši prvi čovjek Sjedinjenih Američkih Država prisustvovao je predsjedničkom skupu u Butleru uoči nadolazećih izbora kada su ga tijekom njegovog govora iznenada odjeknuli pucnji Donalda Trumpa koji ga je usred govora iznenada uhvatio za uho nakon čega su dojurili njegovi zaštitari unutra i oborio ga na zemlju. Kasnije je republikanski kandidat Donald Trump ponovno ustao na noge i okrvavljenog lica te uzdignute ruke i stisnute šake pozdravio svoje obožavatelje koji su panično trčali lijevo-desno. Prema prvim izvješćima medija u SAD-u, ispaljeno je oko 8 do 10 hitaca.


"Odvratan čin"

"Molimo se za predsjednika Trumpa i sve na skupu u Pennsylvaniji. Bog blagoslovio sve", objavio je senator Tim Scott na X Networku. Kako je izvijestio Trumpov ured, 78-godišnjak je nakon incidenta prebačen u bolnicu, a ujedno su potvrdili da je s njim "sve u redu".

"Predsjednik Trump zahvaljuje policiji i svim onima koji su prvi reagirali na njihovu brzu akciju tijekom ovog gnusnog čina. On je dobro i pregledan je u lokalnoj medicinskoj ustanovi", objasnio je Trumpov glasnogovornik Steven Cheung. Još nije poznato tko bi mogao biti strijelac i jesu li uhićeni tijekom događaja. Nekoliko trenutaka prije nego što su odjeknuli pucnji, Trump je upotrijebio grafiku kako bi govorio o ilegalnoj imigraciji u Sjedinjenim Državama, čelnik demokrata u Zastupničkom domu Hakeem Jeffries također je odgovorio na X Network:

"Moje misli i molitve su s bivšim predsjednikom Trumpom. Zahvalan sam što sam za. jaka reakcija organa reda. Amerika je demokratska zemlja. Bilo koja vrsta političkog nasilja nikada nije prihvatljiva."

Senator Sjeverne Dakote Doug Burgum izrazio je zanimljivu misao: "Svi znamo da je predsjednik Trump jači od svojih neprijatelja. Danas je to pokazao!"

"Navečer 13. srpnja dogodio se incident na Trumpovom skupu u Pennsylvaniji. Tajna služba Poduzete su sigurnosne mjere i bivši predsjednik je na sigurnom, trenutno je u tijeku aktivna istraga tajne službe, a daljnje informacije bit će objavljene čim budu dostupne", rekao je Anthony Guglielmi, direktor komunikacija američke tajne službe.
 

🎙Prve reakcije nakon pucnjave na Donalda Trumpa

Mađarski premijer Viktor Orban: "Moje misli i molitve su s predsjednikom Donaldom Trumpom u ovim mračnim satima: "Sarah i ja smo bili šokirani očiglednim napadom na predsjednika Trumpa." .Molimo se za njegovu sigurnost i brz oporavak."

Predsjednik Hondurasa Castro de Zelaya: "Nasilje uzrokuje više nasilja. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo u izbornom procesu u Sjedinjenim Državama dramatičnog događaja,

čelnik većine u Senatu Chuck Schumer također je dao izjavu: "Užasnut sam onim što se dogodilo na Trumpovom skupu u Pennsylvaniji i laknulo mi je što je bivši predsjednik Trump na sigurnom. Nema mjesta političkom nasilju u našoj zemlji."

Bez obzira na to, politička povijest SAD-a prožeta je krvlju i predsjedničkim ubojstvima. Čak četvorica izgubila su živote u atentatima: Abraham Lincoln (1865.), James A. Garfield (1881.), William McKinley (1901.) i John F. Kennedy (1963.).
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.