Kinezi prvo "ukrali" Europsko prvenstvo u nogometu, sada planiraju otkinuti i veliki zalogaj na EU tržištu

BYD slavi dvije godine rasta i ulaganja u Europi, a na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, s novim Sealionom 7 u samom su središtu pozornosti.

Kinezi prvo "ukrali" Europsko prvenstvo u nogometu, sada planiraju otkinuti i veliki zalogaj na EU tržištu BYD
18. 10. 2024

Napisao: Matjaž Gregorić

Nakon što je ljetos sponzorstvo Europskog nogometnog prvenstva "isporučeno" europskim automobilskim markama, kineski BYD ima još jedan razlog za zadovoljstvo. Na sajmu automobila u Parizu slave dvije godine od prvog službenog nastupa u Europi. Ove godine BYD u Parizu fokusiran je na europski debi Sealiona 7 i napredak postignut u dvije godine, kao i na cjelokupnu liniju modela za europske kupce.

Sealion 7 je električni crossover srednje veličine s performansama, praktičnošću i dinamičnim dizajnom koji bi trebao biti europskog ukusa.  Pridošlica prikazuje mnoge vrhunske tehnologije, revolucionarnu bateriju, konstrukciju i najnovija dostignuća u sučeljima kabine. S pogonom na sva četiri kotača može ubrzati od 0 do 100 km/h za samo 4,5 sekunde, dok ga njegova brza brzina punjenja do 230 kW čini pogodnim za putovanja na velike udaljenosti.

Direktor BYD-a za Europu Michael Shu rekao je na Pariškom sajmu automobila: “2022. BYD prvi put u Parizu lansira svoju marku za Europu. Tri potpuno električna automobila nikada prije nisu bila predstavljena ovdje, pokazujući BYD-ovo poštovanje prema europskom tržištu. Sada, samo dvije godine kasnije, imamo osam modela u ponudi."

BYD također ima veliki tim za istraživanje i razvoj u svijetu s više od 102.000 inženjera i 11 istraživačkih instituta diljem svijeta. Prošli mjesec su objavili da je njihovo devetmilijunto novo energetsko vozilo sišlo s proizvodne trake. Bilo je potrebno 13 godina da dođete od nule do prvog milijuna, ali bilo je potrebno samo šest mjeseci da naraste sa sedam na devet milijuna.

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.