Hrvat u Srbiji na motociklu strpljivo čekao u koloni; mislite li da je učinio pravu stvar? Reakcije: - "Bravo gospodine"!

VIDEO: Srpski TikToker nedavno je snimio bajkera s hrvatskim tablicama na motociklu kako stoji na vrućini pored svog motora u dugom redu na granici i čeka svoj red. NIJE PRETJECAO, IAKO JE SMIO!

Dobio je mnogo pohvala za svoj potez, ali s druge strane...  

Hrvat u Srbiji na motociklu strpljivo čekao u koloni; mislite li da je učinio pravu stvar? Reakcije: - "Bravo gospodine"! TikTok
9. 8. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Vrući ljetni dani donose brojne neugodnosti, posebice za one koji se nađu u dugim kolonama na cestama. Nedavna objava na TikToku izazvala je veliku pozornost i brojne reakcije jer sudionici u prometu nisu jednoglasni oko postupaka motociklista. Često se voze mimo kolone, i zato što nemaju klimu, poput vozača ostalih vozila, a pritom uznemiruju mnoge vozače koji u koloni čekaju i po nekoliko sati.
 

Srpski TikToker nedavno je snimio bajkera s hrvatskim tablicama na motociklu kako stoji na vrućini pored svog motora u dugom redu na granici i čeka svoj red. Motociklist, odjeven u punu motociklističku opremu, strpljivo se kretao iza automobila po vrućini, što je impresioniralo mnoge posjetitelje interneta. Video je brzo postao viralan, s brojnim komentarima koji su hvalili biciklističku disciplinu i pridržavanje pravila.

"Svaka čast gospodinu", napisao je jedan komentator, izražavajući divljenje motociklističkom ponašanju. Unatoč brojnim pozitivnim odgovorima, bilo je i različitih pogleda na situaciju. Neki su se pitali zašto motociklist nije iskoristio priliku i prestigao kolonu, jer vožnja motocikla po ovakvoj vrućini nije nimalo ugodna.

"Ne razumijem zašto ne pretječe liniju i umjesto toga stoji na ovoj vrućini za ništa", komentirao je drugi korisnik. Treći je čak doveo u pitanje motociklističke zalihe goriva: "Možda je ostao bez goriva."
 

i, ŠTO ZAKON KAŽE

Prema zakonskim propisima o sigurnosti prometa, vozači vozila s jednim tragom smiju u slučaju kolone na kolniku, gdje ima dovoljno mjesta, proći pored zaustavljenih vozila s desne strane, prilagođenom brzinom. Izuzetak je kada se vozila zaustavljaju ispred raskrižja. U tom slučaju motociklisti, kao i automobili, moraju čekati na svom mjestu u koloni i ne smiju pretjecati kolonu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.