Popularna mesnica koja je preživjela i DDR bankrotirala: Nakon 200 godina zatvorene sve poslovnice (svi radnici dobili otkaz)

Poznata njemačka mesnica otišla je u stečaj. Nakon 200 godina rada, mesnica Holzapfel iz Tiringije zauvijek zatvara svoja vrata. Ovo je težak udarac i za radnike i za vjerne kupce.

Popularna mesnica koja je preživjela i DDR  bankrotirala: Nakon 200 godina zatvorene sve poslovnice (svi radnici dobili otkaz) jacqueline macou from Pixabay
30. 9. 2024

U mesnici Holzapfel više se neće moći kupovati. Svi radnici su otpušteni jer je tvrtka proglasila stečaj.

Njemačka je mesnica bankrotirala - kraja

Tradicionalna mesnica prvi put je svoje kupce poslužila 1815. godine, no nakon više od 200 godina radnici i mesojedi moraju se oprostiti od popularne mesnice. Nisu uspjeli izbjeći bankrot. Prema izvješćima stranih medija, isprva je još bilo nade jer se tvrtka oporavila. Kako bi pridobili što više novih kupaca, mesnica je tada snizila cijene, ali ni one nisu donijele dugoročni uspjeh, navodi Fenix ​​​​Magazin.

Razni čimbenici doprinijeli su stečaju. Među njima je i opći pad potražnje za mesnim prerađevinama. Nedavno je potražnja za alternativnim proizvodima u porastu. Zatvaranju svih poslovnica pridonijela je i opća gospodarska situacija.

Zapečaćena sudbina radnika

Pogođene su i prodaja i proizvodnja. Tvrtka je svoje zaposlenike već obavijestila o stečaju, a njihova je sudbina najvjerojatnije zapečaćena. Stečajem je obuhvaćeno 80 radnika, a svi su morali dobiti otkaz.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.