Snimka od koje će vam zastati dah: U parku prirode ni 85 km od Rijeke snimljen medvjed koji... (VIDEO)

Notranjski park podijelio je preslatku snimku.

Snimka od koje će vam zastati dah: U parku prirode ni 85 km od Rijeke snimljen medvjed koji... (VIDEO) Myriams-Fotos from Pixabay
15. 8. 2024

Notranjski park podijelio je preslatku snimku medvjedića snimljenu prije nekoliko dana kada se odlučio rashladiti u vodi. Ujedno su napisali da se nalaze na području mrkog medvjeda u Notranjskom parku, te dodali molbu: "Molimo sve posjetitelje da nakon obilaska parka smeće odnesu sa sobom do najbližih kanti za smeće, stalno držati pse na uzici i hodati označenim planinarskim stazama." Na kraju su još istaknuli: „Hvala vam što zajedno s nama čuvate prirodu i njezine stanovnike“.
 

 

Što učiniti ako sretnete medvjeda?

Smeđi medvjedi obično izbjegavaju ljude ako su uočeni na vrijeme, ali mogu napasti ako se prepadnu. U slučaju susreta s smeđim medvjedom, stručnjaci savjetuju da ljudi ostanu mirni i polako se udalje od životinje. No, ne smiju mahati rukama, bacati kamenje ili glasno vikati, podsjetimo, nedavno, krajem prošlog mjeseca, u Slovačkoj je došlo do napada smeđeg medvjeda koji je napao biciklista, objavila je glasnogovornica policije. 34-godišnjak je hospitaliziran zbog ozljede noge.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.