Potomci slovenskih medvjeda rade nered! Novi napad medvjeda na trkača: Još se traga za životinjom koja je ozlijedila 43-godišnjaka

Lokalna šumarska služba je u potrazi za medvjedom odgovornim za napad.

Potomci slovenskih medvjeda rade nered! Novi napad medvjeda na trkača: Još se traga za životinjom koja je ozlijedila 43-godišnjaka jdapix / pixabay
16. 7. 2024

Sjeverno od jezera Garda medvjed je danas napao čovjeka tijekom jutarnjeg trčanja u blizini grada Dro. 43-godišnji francuski turist, koji je zadobio ozljede ruku i nogu, prebačen je na liječenje u bolnicu u obližnjem Trentu. Muškarac nakon napada životinje nije životno ugrožen, ali šumarija i dalje traga za medvjedom.
 

Donesena uredba o odstrelu problematičnih medvjeda

Današnji napad dogodio se manje od tjedan dana nakon što je Švicarka šetajući sa svoje troje djece na području jezera Molveno, 40-ak kilometara sjeveroistočno od Trenta, naišla na medvjeda u pratnji .

Vlasti u Trentinu ove su godine donijele dekret kojim se ove i iduće godine dopušta odstrel do osam problematičnih medvjeda, nakon što se broj životinja povećao nakon njihova preseljenja iz Slovenije prije više od 20 godina.

Nakon prošlogodišnjeg napada, medvjeda su spasili branitelji prava životinja.

Prema procjenama iz 2023. godine, na tom području ima oko 100 odraslih smeđih medvjeda. Prošle je godine 26-godišnji muškarac umro nakon što ga je napao medvjed dok je trčao u šumi u Trentinu. Medvjedica je kasnije uhvaćena i vlasti su naredile njezino odstranjivanje, no udruge za prava životinja poduzele su pravne korake kako bi spriječile odstrel, a ona će biti premještena u rezervat izvan Italije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.