Ona je tu kraj nas, i u zadarskom arhipelagu, razigrana. Sabljarka je svojim skokom iz mora napravila pravi spektakl pored Premude

Taj divni svijet! Nisu mogli vjerovati što su vidjeli: iz morskih dubina digla se... (FOTO)

Sabljarka je fotografskim objektivom uhvaćena u pravom trenutku.
 

Ona je tu kraj nas, i u zadarskom arhipelagu, razigrana. Sabljarka je svojim skokom iz mora napravila pravi spektakl pored Premude Blue World Institute/FB
31. 8. 2024

Foto: Blue World Institute / FB

U zadarskom arhipelagu, točnije na njegovoj najsjevernijoj točki oko otoka Premude, zabilježen je doista prekrasan primjerak sabljarke s opasnom oštricom ili iglua, prenosi Morski.hr.

Ova riba je fascinantan morski grabežljivac poznat po svom izduženom tijelu i ravnom kljunu, koji je zapravo produžena čeljust. Sabljarka je vrlo brza i okretna riba, pravi lovac s nevjerojatnim sposobnostima Sabljarka je svojim skokom iz mora napravila pravi spektakl, a istraživači su ovu nevjerojatnu scenu zabilježili fotografijom koja će im dugo ostati u sjećanju. . Fotografiju je na društvenoj mreži objavio i Institut Plavi svijet koji se bavi istraživanjem kralješnjaka u Jadranskom moru.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.