Električni automobili nisu pravi put - samo mjera koja bi razbjesnila mase može spasiti okoliš

Hoće li električni automobili spasiti okoliš? Bivši šef Daimler Trucksa, Martin Daum, tvrdi da ima bolje rješenje! On bi svake godine uvodio novi porez na fosilna goriva i do 10 centi po litri!

"Protiv sam subvencioniranja električnih automobila. Promicanje novih tehnologija ima smisla samo u prvoj fazi, gdje se testiraju tehnološke ideje. Potrebno je ulagati u punionice, ceste i proizvodnju energije."

 

Električni automobili nisu pravi put - samo mjera koja bi razbjesnila mase može spasiti okoliš Bobo
23. 10. 2024

Višegodišnji šef Daimler Trucks Martin Daum,koji je do početka listopada vodio diviziju kamiona u tom proizvođaču, ali i dalje je član Izvršnog odbora tvrtke, uvjeren je da bi se značajnijim poskupljenjem benzina učinilo više za okoliš. Kad bi on odlučivao, svake godine bi dizao cijenu goriva za deset lipa, a redovita poskupljenja i sniženja regulirala bi stanje na tržištu naftnih derivata, drži.

Daum je objasnio da bi poskupljenje bilo jednostavno rješenje u borbi protiv ugljičnog dioksida koji šteti klimi, ali to nitko neće učiniti jer većina građana to vjerojatno ne može prihvatiti. “Ako je deset centi previše, može biti i pet centi, ali tada će promjena biti sporija”, dodao je.

Prema njemačkom Saveznom uredu za statistiku, prometni sektor odgovoran je za petinu stakleničkih plinova u Njemačkoj, a emisije CO2 u tom su sektoru u zadnje vrijeme čak i porasle.

U subvencijama za kupnju električnih automobila ne vidi ništa pozitivno. "Protiv sam subvencioniranja električnih automobila. Promicanje novih tehnologija ima smisla samo u prvoj fazi, gdje se testiraju tehnološke ideje. Potrebno je ulagati u punionice, ceste i proizvodnju energije."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.