Strašna bešćutnost: Dok su mnogi bili pogođeni smrću Mance Košir, Saša Petek je zahvaljivala Bogu na njezinu odlasku

Je li zloglasna teoretičarka zavjere koja svojim zlonamjernim objavama uznemiruje korisnike Facebooka ovaj put otišla predaleko?

Strašna bešćutnost: Dok su mnogi bili pogođeni smrću Mance Košir, Saša Petek je zahvaljivala Bogu na njezinu odlasku Borut Živulovič/Bor Slana/Bobo/fotomontaža
8. 5. 2024

Brojne je Slovence i Hrvate prije nekoliko dana pogodila smrt izvanredne Mance Košir, novinarke i publicistice koja je svojim radom ostavila snažan pečat u našem medijskom prostoru. Mnogi ljudi kojih se dotakla oprostili su se od nje na različite načine, kao iu organizacijama u kojima je djelovala, primjerice u Slovenskom društvu hospicij, koje pomaže umirućim pacijentima.

Bezčutne riječi Saše Petek

Ipak, bile su i dvije mračne iznimke - kontroverzni teoretičari zavjere Saša Petek i Ladislav Troha - koji su ne samo pokazali odsustvo pijeteta prema pokojniku, već su Koširovu smrt popratili neistinitim i neprimjerenim insinuacijama. Petkova je otišla čak toliko daleko da je zahvalila Bogu na njenoj smrti na oproštajnoj poruci Mance Košir, napisala je Petkova na Facebooku i dodala šokantno bezosjećajne riječi: "Hvala ti, Bože, što si nas oslobodio još jednog u nizu lošeg, izuzetno lošeg mraka. duše koje su gazile ovu zemlju."

 
 
Kasnije je dodala još jednu objavu u kojoj je pozvala svoje pratitelje: "Svi koji su bili primjer Koširjeve, neka me unfrienduju ili me jednostavno blokiraju. Hvala."

Troha je Koširjevu nazvala pripadnicom Udbe

 
Nevezano uz Petkovu najavu, oglasio se i kontroverzni bivši bojnik slovenske vojske Ladislav Troha, koji je u tipičnom stilu teoretičara zavjere neizravno optužio Koširjevu da je bila pripadnica Udbe. To navodno dokazuju screenshotovi medija Informer, koji je poznat po politički motiviranim zapisima i širenju dezinformacija. Što će sad svi političari na raznim pozicijama jer im je oduzet jedan veliki mentor, bez imalo srama napisao je Troha u svojoj objavi. "Da ne mislite da se nešto promijenilo nakon 1991. godine. Sve su držali partijci i udbovci i naravno njihova omladina koja je još pokvarenija", dodao je.
 

Otišao je i dalje i rekao da je to napisao za "istinu" i nastavio rekavši da će neki "raditi do posljednjeg daha kako bi održali moć i privilegiju organizacije." Nagoviještao je, naravno na Manco Košir.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.