Istina je napokon izašla na vidjelo: kraljica Elizabeta II. nije umrla od starosti, saznala je za tešku dijagnozu

Napokon izašlo na vidjelo što je zapravo bio uzrok smrti mega popularne kraljice Elizabete.

"Bila je blijeda, ukočena i imala je tamne modrice na rukama i zapešćima, vjerojatno od injekcija. No njezin um, kako je rekao Edward, nije bio nimalo pogođen bolešću, a veliki osmijeh izbio je s vremena na vrijeme tijekom razgovor, koji je podigao raspoloženje", prisjetio se Boris Johnson.

Istina je napokon izašla na vidjelo: kraljica Elizabeta II. nije umrla od starosti, saznala je za tešku dijagnozu Royal family /Instagram
4. 10. 2024

Nekdašnji britanski premijer Boris Johnson (60) je u nadolazećim memoarima 'Unleashed' progovorio o posljednjem susretu s pokojnom kraljicom Elizabetom II. Bilo je to u dvorcu Balmoral u rujnu 2022., samo dva dana prije njezine smrti. Rekao je da je kraljica posljednjih godina života imala velikih zdravstvenih problema. Točnije, liječnici su joj dijagnosticirali rak kostiju.

 
"Godinu ili više sam znao da ima neki oblik raka kostiju, a njezini su liječnici bili zabrinuti da bi se njezino stanje moglo značajno pogoršati u svakom trenutku", napisao je Johnson. Prije sastanka kraljičin osobni tajnik Edward Young upozorio je Borisa da se njezino zdravlje tijekom ljeta znatno pogoršalo.

"Bila je blijeda, ukočena i imala je tamne modrice na rukama i zapešćima, vjerojatno od injekcija. No njezin um, kako je rekao Edward, nije bio nimalo pogođen bolešću, a veliki osmijeh izbio je s vremena na vrijeme tijekom razgovor, koji je podigao raspoloženje", prisjetio se Johnson. Kraljica je umrla u dobi od 96 godina i, prema riječima bivšeg premijera, Elizabeta je cijelo ljeto znala da joj je zdravlje narušeno, ali je bila odlučna ispuniti svoju posljednju dužnost i nadgledati miran i uredan prijenos vlasti s Borisa na njegovu nasljednica, Liz Truss.

Posljednje fotografije kraljice Elizabete nastale su na sastanku s novom britanskom premijerkom Liz Truss. Tijekom razgovora s kraljicom Boris je formalno podnio ostavku. Bio je 14. premijer u Elizabethinoj 70-godišnjoj vladavini.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.