Mercedes G 63 AMG divljao trakom za spašavanje, ostali su pasli drveće na samoj autocesti...

Promet na autocestama proteklog je vikenda bio prilično gust, a nije nedostajalo ni nepažljivih vozača.

Mercedes G 63 AMG divljao trakom za spašavanje, ostali su pasli drveće na samoj autocesti... Facebook
25. 6. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Pojas spašava živote, a iako Slovenci iz godine u godinu daju sve bolji primjer u projektiranju pojasa za spašavanje u slučaju zastoja na autocesti, iznimke se ipak pojavljuju. Prije početka školskih praznika promet na slovenskim autocestama bio je prilično gust. Od Austrije do Hrvatske cijeli su dan bile dugačke kolone vozila, a najopterećenija je naravno bila primorska autocesta. I ovdje nije prošlo bez incidenata.

Taština stranog vozača

 
Prvi snimak objavljen na stranici Kreirajmo traku za spašavanje na autocestama prikazuje vozača Mercedesa G 63 AMG, koji je odlučio ne čekati traku za spašavanje uz rub autoceste, već je krenuo sredinom iza interventnog vozila. Ujedno su još jednom skrenuli pozornost na prijeku potrebu za strožim kažnjavanjem nerazboritih i drskih vozača koji ugrožavaju svoje živote i živote drugih.
 

“Vlada Republike Slovenije još uvijek nije usvojila strože sankcije za vozače koji koriste pojas za spašavanje. No, prijedlog stoji u rješenju, u kojem smo napisali da se ovakvo ponašanje definira kao teži prometni prekršaj. Ovdje se barem radi o priključku na interventno vozilo, što je zakonom sankcionirano kaznom od 300 eura. Ako dobiju, naravno. Osim toga, izaziva opasnost i za sebe, za ekipu u interventnom vozilu i za onoga kome je samo potrebna pomoć", napisali su u poruci na Facebooku te dodali da unesrećenog u vozilu hitne pomoći nije rodbina. , ali primitivni vozač iz inozemstva koji se iz vlastite sujete odlučio na riskantnu vožnju.
 


Znatiželjni samo prošećite autocestom

 
 
 
 Ovo nije jedini loš primjer ovog vikenda. Tijekom kratkotrajnog zatvaranja Gorenjske autoceste, gdje je došlo do sudara, dvojica vozača odlučila su 'pauzu' iskoristiti za ispašu jelena. Pa su izašli iz vozila odmah na autocesti i otišli vidjeti što je uzrokovalo prometnu gužvu “Neočekivanost ova dva gospodina brzo bi izazvala novu tragediju. Gdje je njihov auto, stoji dok promet teče? Uzrokuje li to još dulje vrijeme zastoja? Možemo samo zahvaliti okupljanju vozača što su u jednom komadu napustili autocestu", napisali su u Facebook objavi Create Rescue PAS na autocestama.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.