Hrvatski kampovi najskuplji u Europi! No i daleko najbolji! Jadran je najskuplji - 62 eura za obitelj u Hrvatskoj, 60 u Italiji, 58 u Sloveniji...

Hrvatska je raj za kampere!!! Iako najskuplja, daleko je najposjećenija i najprivlačnija. Kampiranje na Jadranu nije nimalo jeftino, ali ipak...

Hrvatski kampovi najskuplji u Europi! No i daleko najbolji! Jadran je najskuplji - 62 eura za obitelj u Hrvatskoj, 60 u Italiji, 58 u Sloveniji... Aminess Avalona Camping
14. 8. 2024

Prema podacima njemačkog ADAC-a, Hrvatska ima najviše cijene kampiranja u Europi, a kampiranje u prosjeku košta obitelj 62 eura dnevno. Najbolje rezultate u Hrvatskoj ove godine postižu kampovi visoke kategorije, a broj dana provedenih u kampovima je sve manji, istaknuo je za HTI-u.direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

O ovogodišnjim cijenama kampiranja u Hrvatskoj za Hinu je Palman rekao da precizna analiza kretanja cijena nije moguća, no kao kriterij za usporedbu s drugim europskim zemljama istaknuo je metodologiju njemačkog autokluba ADAC, koja je važna i za uspoređujući cijene i kvalitetu kampiranja u Europi.

62 eura za obitelj u Hrvatskoj, 60 u Italiji, 58 u Sloveniji...

Prema Adacovim analizama, prosječna cijena obiteljskog kampiranja u Hrvatskoj, koja uključuje najam parcela, struju i vodu, ove je godine 62 eura po danu, što Hrvatsku svrstava na prvo mjesto po cijenama kampiranja u Europi. Na drugom mjestu je Italija s prosječnom cijenom od 60 eura, a na trećem Slovenija s 58 eura, istaknuo je Palman i da je Hrvatska prva na Mediteranu po prosječnoj kvaliteti kampova.

Dobra polovica svih kamping objekata je u kategoriji s četiri i pet zvjezdica, što je 29 posto više nego prije pet godina i 143 posto više nego prije deset godina, inače je kamping sektor zadovoljan ovogodišnjim rezultatima do sada, što je na razini prošlogodišnjeg rekorda.

Hrvatska ima 830 sjajnih kampova

Iako se broj dana provedenih u kampovima smanjuje, kampovi u Hrvatskoj ove su godine ostvarili više noćenja sa svih tržišta osim Njemačke. Njemački gosti, koji su inače najbrojniji gosti u hrvatskim kampovima, ove su godine ostvarili osam posto manje noćenja nego lani. Hrvatska ima ukupno oko 830 kampova koji mogu primiti više od 250.000 ljudi.

Ukupno, sektor pokriva 23 posto ukupnih smještajnih kapaciteta u zemlji i ostvaruje isto toliko svih turističkih noćenja. Većina, gotovo polovica kampova je u Istri.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.