Neka visi Pedro, odlučili u Jadroliniji i smijenili samo tehničkog direktora, politika se skriva od odgovornosti, a vozni park je star 28 godina

Je li kriv samo direktor, ili odgovornost moraju preuzeti i političari?

Nesreća koja je šokirala javnost rezultirala za sada jedino uklanjanjem Egona Matešića, direktora za tehničke i operativne zadatke koji se godinama borio s vjetrnjačama i old timer voznim parkom starim u prosjeku 28 godina i s rekorderom "Tijatom" koji je netom prije 70. rođendana umirovljen.

Neka visi Pedro, odlučili u Jadroliniji i smijenili samo tehničkog direktora, politika se skriva od odgovornosti, a vozni park je star 28 godina Jadrolinija
4. 9. 2024

U hrvatskoj državnoj tvrtki Jadroliniji, nakon niza problema i nedavne nesreće u kojoj su život izgubila tri člana posade, smijenjen je tehnički direktor. Pomorci su pozdravili odluku Uprave, ali istodobno smatraju da je ta odgovornost samo prebačena na niže razine.

U Jadroliniji je smijenjen izvršni direktor za tehničko-operativne poslove Egon Matešić, javlja HRT, izvijestio je u utorak navečer. Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske pozdravio je tu odluku. Istaknuli su da su sami dugo upozoravali tehničku službu te da se smjenom krivnja prebacuje na niže razine, što su i očekivali.

 
Tri člana posade poginula su uslijed pada ulazne platforme
 

Jadrolinija se posljednjih tjedana nosi s nizom problema zbog kojih je hrvatski predsjednik Zoran Milanović zatražio hitna objašnjenja Vlade i uprave kompanije. Prije tri tjedna u Malom Lošinju tri su člana posade poginula, a jedan je teško ozlijeđen u nesreći trajekta Lastovo zbog pada ulazne platforme broda Oliver koji je potom nekoliko sati stajao u moru.

Posljednji incident dogodio se u subotu kada je pala ulazna platforma trajekta Mljet prilikom uplovljavanja u luku na otoku Braču.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.