Nevrijeme na nebu, drama na tlu: više od 200 poziva za pomoć, automobili pod vodom, uočen čak i tornado!

Više je nego očito da nam je ponovno ljeto, kada ćemo s užasom u očima gledati u nebo svaki put kada se tamo počnu skupljati oblaci.

Nevrijeme na nebu, drama na tlu: više od 200 poziva za pomoć, automobili pod vodom, uočen čak i tornado! X/posnetek zaslona
27. 6. 2024

Sjeverni i središnji dio Italije u rukama su nevremena i nevremena, očekuje se da će pljuskovi potrajati još nekoliko dana. Danas je čak bio i tornado u području Roviga u Veneciji! Iz područja, gdje također pada jaka kiša, javljaju se poplave i otkriveni krovovi.

Obilne padaline zahvatile su danas, između ostalog, i sjever Toskane, gdje su vatrogasci u čamcima spašavali vozače zarobljene u poplavljenim ulicama. Crveno upozorenje na visinu vodostaja odnosi se i na područje Modene i Piacenze u Emiliji-Romagni, piše talijanska novinska agencija Ansa. Vatrogasci su do sada primili više od 200 poziva za pomoć, uključujući i spašavanje žene zarobljene u automobilu iz poplavljenog pothodnika.

Pozivi u pomoć odnosili su se između ostalog i na poplave i otkrivene krovove. U središtu Roviga jak vjetar lomio je grane stabala koje su srušile javnu rasvjetu koja još visi na kablovima. Na parkingu trgovačkog centra oštećeno je nekoliko automobila metalnim krovom obližnje zgrade, javlja Ansa. Temperature se na širem području sjevera i središnjeg dijela zemlje kreću oko 20 stupnjeva Celzijusa. Meteorolozi najavljuju nastavak pljuskova do četvrtka, a najburnije će biti u Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji i Markahu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.