Stravična tragedija: 28-godišnji sportaš utopio se tijekom natjecanja u plivanju (tijelo pronađeno tek dva sata kasnije)

I među Hrvatima vrlo popularne CrossFit igre završile su tragično u plivačkom dijelu natjecanja.

Stravična tragedija: 28-godišnji sportaš utopio se tijekom natjecanja u plivanju (tijelo pronađeno tek dva sata kasnije) Instagram Lazar Đukić
8. 8. 2024

Tijekom natjecanja na CrossFit igrama u Teksasu u četvrtak se dogodila tragična nesreća u kojoj je život izgubio 28-godišnji sportaš Lazar Đukić iz Srbije. Incident se dogodio oko 8 sati ujutro tijekom plivačkog dijela natjecanja na Marine Creek Lakeu u Fort Worthu, koji je bio poznati natjecatelj u CrossFitu, a nestao je tijekom plivanja na 800 metara, koje se prenosilo uživo. Oko dva sata nakon nestanka, spasioci su iz jezera izvukli tijelo.
 

Poslijepodne su organizatori CrossFit Games službenim priopćenjem potvrdili tragični događaj: "CrossFit je duboko šokiran smrću natjecatelja tijekom plivačkog dijela pojedinačnog događaja na CrossFit Games 2024. Surađujemo s vlastima i pružamo svu našu podršku obitelji preminulog", izvještava The New York Post. Ostali događaji tog dana su nažalost otkazani. Lazar Đukić je bio poznat i cijenjen u CrossFit zajednici. Nekoliko godina se natječe na CrossFit Games, gdje je u Srbiji bio treći, a u muškoj kategoriji 88. na svijetu.
 

U danima uoči natjecanja Đukić je na svom Instagram profilu najavio sudjelovanje na Igrama te potaknuo svoje obožavatelje da prate njegov nastup. Uoči natjecanja posebno je istaknuo pojedinačnu vožnju i plivanje u kojima se dogodio tragičan događaj. Tijekom zagrijavanja prije natjecanja, na društvenim mrežama su se dijelile slike i video zapisi koji prikazuju mnoštvo sportaša spremnih za početak dana.
 

Gsje su bili spasioci"

U nekoliko videa koji su kružili društvenim mrežama vidi se da je Đukić neposredno prije cilja imao ozbiljnih problema te je pokazivao jasne znakove nesvjestice. Spasioci, koji su utakmicu pratili na sup daskama, nisu ga primijetili. Čini se nevjerojatnim da je tijelo izvučeno tek dva sata nakon utapanja. Pojavila su se nagađanja da bi mladi sportaš mogao stradati zbog nemara organizatora. Na dojavu o mogućem utapanju reagirala je lokalna vatrogasna postrojba koja je s nekoliko jedinica stigla na mjesto događaja.

 
Na manifestaciji koja traje do nedjelje okupilo se oko 10.000 ljudi iz cijelog svijeta. Organizatori CrossFit igara nisu odgovorili na zahtjeve za dodatnim komentarima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.