Teška nesreća: nekoliko smrtnih slučajeva u sudaru vlaka i autobusa

Vlak je vozio iz Budimpešte za Prag, spasioci upozoravaju da bi broj žrtava nesreće mogao rasti.
 

Teška nesreća: nekoliko smrtnih slučajeva u sudaru vlaka i autobusa Omrežje X/CzechRailGuide/posnetek zaslona
27. 6. 2024

Na jugu Slovačke na željezničkom prijelazu sudarili su se putnički vlak i autobus. U nesreći je poginulo pet osoba, a isto toliko ih je ozlijeđeno, javljaju spasioci, koji također upozoravaju da bi broj žrtava mogao porasti, prenosi slovačka novinska agencija Tasr grad Nova Zamka. Spasioci su isprva izvijestili o četiri smrtna slučaja, no ubrzo nakon toga brojku su povisili na pet. Još pet osoba je ozlijeđeno, a svima je bila potrebna hitna liječnička pomoć.

U međuvremenu je glasnogovornica željezničkog prijevoznika putnika ZSSK Vladimira Bahylova objavila da je strojovođa zadobio opekline jer se lokomotiva zapalila. Dodala je da se sudar dogodio na željezničkom prijelazu zaštićenom barijerama i opremljenom svjetlosnom signalizacijom, javlja francuska novinska agencija AFP, a na mjesto nesreće već je otišao ministar unutarnjih poslova Matuš Šutaj Eštok, koji je također izrazio sućut žrtvama i žrtvama. zahvalio spasiocima. "S tugom sam primio vijest o tragičnom sudaru vlaka i autobusa. Ožalošćenima izražavam sućut, a ozlijeđenima želim brz oporavak", dodao je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.