Belgijanci rade Rimcu tvornicu auta u predgrađu Zagreba koja mora biti gotova 2026.

Iako će biti nova, neće biti potpuno... nova.
 

Belgijanci rade Rimcu tvornicu auta u predgrađu Zagreba koja mora biti gotova 2026. Rimac automobili
15. 7. 2024

 
Tvrtka Verne Mateja Rimca najavila je gradnju tvornice za veliku proizvodnju autonomnih električnih vozila na području Zagreba. Gradit će se u suradnji s belgijskom tvrtkom VGP, a početak rada očekuje se početkom 2026.

Sva vozila Verne proizvodit će se u Hrvatskoj, priopćili su iz tvrtke. Tvornica će biti smještena u Lučkom u sklopu VGP Parka Zagreb. Gradit će ga belgijski VGP, koji inače nudi logističke nekretnine i nekretnine za laku industriju, kojemu će ovo biti prva investicija u Hrvatskoj, tvrtki Rimac Automobili Marku Pejkoviću i glavnom dizajneru u ovoj tvrtki Adrianu Mudriju.

Izvršni direktor Verna Marko Pejković istaknuo je da će u početku proizvoditi nekoliko stotina vozila, a potom i do 10.000 vozila Verna javnosti je krajem lipnja predstavio Rimac, inače osnivač i direktor Rimac automobila. . Prema posljednjim predviđanjima, u Zagrebu bi trebao s radom početi 2026. godine.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.