Ovako će se hrvatski policajci obračunati s prijestupnicima! Teško će im pobjeći...

Dronovima će policija "loviti" prekršitelje, kojih u ljetnim mjesecima ima previše, a do do kojih zbog ljeta praktički ne mogu doći. Zbog toga su pribjegli...
 

Ovako će se hrvatski policajci obračunati s prijestupnicima! Teško će im pobjeći... Zvonimir Barisin / Pixell
18. 7. 2024

napisao: Gregor Žvab

Tijekom ljetnih mjeseci hrvatske su ceste pune turista, koji sa sobom nose ne samo eure, sendviče i nepregledne kolone lima, već i dodatne opasnosti i prometne prekršaje. Josip Mataija, načelnik hrvatske prometne policije, također je upozorio na lošu ovogodišnju statistiku smrtno stradalih u prometu.
 

Kontrola iz zraka

"Istakao bih strpljenje vozača tijekom turističke sezone jer su gužve neizbježne. Primjerice, prošlog vikenda na naplatnim postajama Demerje-Lučka prošlo je 220.000 vozila", rezimirao je Mataija Večernji list.

Mataija je pojasnio da je u ovako gustom prometu policiji teško kazniti one koji se ne pridržavaju prometnih pravila, primjerice neodgovorne vozače koji na autocesti voze parkirnim trakom. Međutim, predviđa da bi policija uskoro mogla stati na prste tim prijestupnicima. Nije pojasnio kako se provodi nadzor i kažnjavanje prijestupnika "iz zraka", no jasno je da će na ovaj način moći stati na prste još mnogo prijestupnika.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.