Iz Venecije su ih protjerali, a u Dubrovniku nikad više cruisera, a dobro su došli i u Splitu, Zadru, Šibeniku, Hvaru...

U Hrvatskoj je u prvih pet mjeseci Jadranskim morem uplovilo 40 kruzera, što je više nego u istom razdoblju prošle godine. Prevezli su 28 posto više putnika nego lani, odnosno 208.000, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za statistiku.
 

Iz Venecije su ih protjerali, a u Dubrovniku nikad više cruisera, a dobro su došli i u Splitu, Zadru, Šibeniku, Hvaru... pexels-jan-tang
15. 7. 2024

Kruzeri su od siječnja do kraja svibnja ostvarili 144 putovanja, što je 14,3 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Najposjećenija su bila Dubrovačko-neretvanska i Splitsko-dalmatinska županija bila luka u Dubrovniku, u kojoj su se zaustavila 92 strana broda za kružna putovanja.

Slijede Split, Zadar, Korčula, Šibenik, Hvar i Rovinj koji su u Hrvatsku uplovili pod zastavama devet zemalja.

Najviše ih je bilo s Malte, točnije 45 posto svih stranih brodova odn 31. od ukupnog broja. Uslijedili su brodovi pod zastavama Bahama, Paname i Norveške.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.