Hrabra žena je napokon pobijedila! Sud je vraća na posao u EKO Moslavinu, a njeni progonitelji uskoro bi mogli grdo nastradati - za primjer

Lijepa vijest za kraj tjedna. PRVA ZVIŽDAČKA PRESUDA U HRVATSKOJ! I pravo i pravda na strani Adriane Cvrtile, velike borkinje koja je na svojoj koži osjetila moć lokalnih političkih vladara.

Ukazala na korupciju i kriminal, "sprašili" joj otkaz i “zaradila” 9 kaznenih prijava za klevetu.

https://www.facebook.com/share/p/CCBFXPddq8MJMHdB/

Hrabra žena je napokon pobijedila! Sud je vraća na posao u EKO Moslavinu, a njeni progonitelji uskoro bi mogli grdo nastradati - za primjer Igor Stažić / Start
13. 7. 2024

PRVA ZVIŽDAČKA PRESUDA U RH! Napisala je to danas na svom FB profilu Adriana Crvrtila, možda i najpoznatijia hrvatska zviždačica koja se je pohvalilia sudskom presudom Županijskog suda prema kojoj je moraju vratiti na posao u EKO Moslavinu, tvrtku gdje je bila direktorica. 

Zbog političke korupcije javno je prozvala moćnike u Kutine, uglavnom HDZ-ovce i ljude bliske vlasti, a kao "nagradu" za zviždanje dobila je 9 kaznenih prijava, rašamon u životu, otkaz, gubitak elementarne egzistencije. Riječ je o nepravomoćnoj presudi Županijskog suda.

U svojoj iznimno kratkoj objavi nastavila je:


- Sud je donio presudu u tužbi za zaštitu prijavitelja nepravilnosti da se vraćam natrag na mjesto direktorice Eko Moslavine d.o.o.,....
konačno nešto pozitivno i zakonito nakon gotovo 3 godine pravosudne borbe.
Ova presuda će zasigurno graditi sudsku praksu!

https://www.facebook.com/share/p/CCBFXPddq8MJMHdB/

S pravom se sad za upitati a što sada slijedi, jer kad su joj moćnici "sprašili" otkaz ostala je bez posla, egzistencije, plaće. Osuđena je nemalo puta i javno, jer po tko zna koji put zviždači umjesto da budu zaštićeni, bila je dodatno stigmatizirana. Povlačili su je po sudovima, medijima, prikazivali kao osobu koja je sklona lažnom prikazivanju zbilje. Uglavnom, bila je samo potvrda svega onoga što su zviždači bili u Hrvatskoj. Nikome do sada od velikih zviždača nije uspjelo vratiti se na posao i stoga Adriana Cvrtila smatra da je ovo veliki dan za pravo i pravdu, za sve zviždača u Hrvatskoj. Prema njoj, ova sudska presuda omogućava djelovanje sudske prakse koja je napokon stala na stranu zviždača. U kratkoj objavi nismo uspjeli saznati je li sudska odluka pravomoćna, no kako je u travnju mjesecu općinski sud presudio protiv Adriane Cvrtile i kazao kako je izgubila spor, a samim time i mogućnost povratka na posao za pretpostaviti je kako je ova odluka Županijskog suda samo još korak do pravomoćnosti.

Adriana Cvrtila se naravno žalila i postupak je u rekordnom roku za hrvatsko pravosuđe dobio svoj nastavak. Na sreću Adriane Crvrtile, prava i pravde!

Sada će joj valjda isplatiti sve neisplaćene plaće i to s kamatama, možda se i ispričati za sve neugodnosti, blaćenja, vucaranja po sudovima i medijima....

Kako su je blatili, a trebali su je zaštiti

Adrijana Cvrtila ekskluzivno je kao nekdašnja direktorica komunalne tvrtke Eko Moslavina opisala kako je godinama, pod pritiskom Zlatka Babića gradonačelnika Kutine, Hadezovca i njegove ekipe, morala zapošljavati podobne. Morala im je na njihov mig podizati i plaće, a kako je u svojoj prijavi Adriana napisla oni su se oduživali vladajućoj vrhuški jer su se preko zaposlenja u javnoj firmi kupovali vijećnici koji su bili potrebni za podršku Hadezeovcu  Babiću i njegovu koalicijskom partneru HSLS-u.

Protiv Adriane Cvrtile podnešeno je 9 kaznenih prijava po članku 149 stavku 1.i 2. Kaznenog zakona za kazneno djelo klevete.

- Ovo je doista sramotno i poražavajuće za sve ljude koji se bore protiv korupcije i nepravde. Zamislite samo da idem 3 puta po svakom kaznenom postupku na Općinski sud u Sisak to je bar 27 odlazaka na kazneni sud. Doista obeshrabrujuće! Ne znam što reći , a akteri su u istražnom zatvoru , a kazneno su me prijavili za KLEVETU, izjavila je nakon što se susrela s odmazdom moćnika Adriana Cvrtila.

I dok je ona pokušavala iznijeti istinu na sunce, njenu se je progonitelji lažno optuživali i stigmatizirali. Usporedno s moćnicima koji su je blatili djelovao je i USKOK koji je naveo i kako se osnovano sumnja da je Babić, u cilju da osigura dovoljan broj glasova u vijeću, s nezavisnim vijećnikom Kindermanom dogovorio da će mu u zamjenu za njegov glas osigurati zaposlenje sina u Eko Moslavini, koja je u većinskom vlasništvu Grada Kutine. Taj sin, podsjetimo, nije uspio proći liječnički pregled za pomoćnog radnika, ali svejedno je zaposlen kao voditelj reciklažnog dvorišta. Sve ovo smo potkrijepili audiosnimkama i screenshotovima inkriminirajuće komunikacije.

Uskok ističe i slučaj Darka Kouseka, već zaposlenog u Eko Moslavini, s kojim je Babić dogovorio da će mu u dva navrata osigurati povećanje plaće u zamjenu za glas na vijeću.

Adriana Cvrtila bila je zgrožena svime onime što joj se dešave, jer umjesto da bude ohrabrene za svoje postupke pokušali su je na sve načine proglasiti ne zviždačicom, već ženom koja u najmenju ruku ne govori istinu. Pri tome su joj pošteno nasapunavali dasku. Evo što je jednom prigodim također izjavila Adrina Cvrtila:

- TRAŽE ZATVORSKU KAZNU ZA MENE
Bivši predsjednik Gradskog vijeća Kutine , njegov zamjenik te bivši oporbeni vijećnik su ,nakon što je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo njihove kaznene prijave protiv mene zbog neovlaštenog snimanja, nastavili kazneni progon protiv mene i traže zatvorsku kaznu.
Da se radi o čistom javnom interesu nema dvojbe, jer Eko Moslavina je bila javna tvrtka koja se financira novcem građana Kutine, a oni su bili političari na najvišim pozicijama u Kutini koje su zlouporabili da "sačuvaju svoje fotelje".......
Da apsurd bude veći, te iste snimke su pravovaljani dokazi u kaznenom predmetu koji USKOK vodi protiv gore navedene trojke jer je Županijski kazneni sud u Zagrebu već ranije donio takvu odluku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.