Hakeri napali Klinički centar Rebro: liječnici prisiljeni zaustaviti sve sustave, nalazi u najvećoj hrvatskoj bolnici ispisani na ruke

Ustanova tvrdi da pacijenti nisu u opasnosti od napada. Klinički bolnički centar u Zagrebu bio je meta opasnog i kriminalnog cyber napada, Dan ranije napadnuti Ministarstvo financija, Porezna upravu, Zagrebačka burza i Hrvatska narodna banka.
 

Hakeri napali Klinički centar Rebro: liječnici prisiljeni zaustaviti sve sustave, nalazi u najvećoj hrvatskoj bolnici ispisani na ruke Bobo
27. 6. 2024

Klinički centar u Zagrebu bio je meta cyber napada, objavila je najveća bolnica u Hrvatskoj. Pojasnili su da su bili prisiljeni zaustaviti sve sustave, ali da situacija ne ugrožava pacijente.

Kako su objasnile vlasti, svi bolnički sustavi su isključeni radi dodatnih provjera. Nakon što se uvjere u njihovu sigurnost i integritet, bit će ponovno osposobljeni.

U 2 daana 2 hakerska napada

"O tim mrežnim uslugama ovise mnogi sustavi na koje se oslanjamo u redovnom radu, pa čak i trivijalne stvari poput ispisa rezultata", rekao je za HRT Ivan Gornik, voditelj hitne službe Kliničkog centra, dodavši da trenutno nalaze da se napiše na ruku.
 
 
 
Hakerski napad na najveću hrvatsku bolnicu dogodio se dan nakon što su hakeri izveli denial of service ili DDoS napad na nekoliko stranica hrvatskih institucija, uključujući Ministarstvo financija, Poreznu upravu, Zagrebačku burzu i Narodnu banku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.