HDZ-ovac ne priznaje Sud, baš kao drug Tito 1928. koji je poznavao jedino sud svoje komunističke partije!

Zauzeo stolicu Adrijane Cvrtile, istjerao je sa svojom klikom iz firme, a sad nudi stupidna i notorna objašnjenja po kojima Sudu nije za vjerovati te da je neće vratiti na posao!!!

 Općinski sud u Kutini donio je u petak nepravomoćnu presudu da se zviždašicu Adrianu Cvrtilu vrati na mjesto direktorice, a aktualni direktor koju je naslijedio i koji očito brani svoju stolicu Danijel Husnjak tvrdi: "Neprovedivo!

HDZ-ovac ne priznaje Sud, baš kao drug Tito 1928. koji je poznavao jedino sud svoje komunističke partije! Igor Stažić / Start
16. 7. 2024

HDZ-ovac ne priznaje Sud, ugledao se na druga Tita kojem je Partija bila najvažnija! Proces je ostao upamćen po Titovom nastupu na sudu, pošto je javno priznao da je član ilegalne Komunističke partije, ali i izjavi da ne priznaje ovaj sud, već samo sud svoje partije. Što reći za Husnjaka, očito ima uzor!

Tako bi se moglo u grubo objasniti neobjašnjivo obrazloženje Danijela Husjaka, direktora Eko Moslavine koji se samo tri dana po objavi Općinskog suda u Kutini javio sa svojim notornim objašnjenjem. Vjerovali ili ne, al' on Sudu ne vjeruje.

ODLUKA o povratku zviždačice Adrijane Cvrtile na mjesto direktorice Eko Moslavine je neprovediva i nezakonita...,

izjavio je danas sadašnji direktor Eko Moslavine Danijel Husnjak. Čovjek koji je naslijedio na mjestu otpuštenu bivši direktoricu Adrijanu Cvrtilu bori se svom silinom za svoju poziciju i ne bira načina da i dalje sjedi u direktorskoj stolici koju je dobio nakon što je trenutno najpoznatija zviždačica u državi raskrinkala lokalnu političku gospodarstvenu mafiju i prozvala ih za pogodovanje stranačkim prijateljima, namještanju natječaja, dodjeljivanju poslova, viših plaća.

Općinski sud u Kutini je na ponovnom suđenju po tužbi Adriane Cvrtile, koja je dobila otkaz kao zviždačica, 12. srpnja donio nepravomoćnu presudu u kojoj se nalaže tuženiku Eko Moslavini d.o.o. da povuče odluku o opozivu tužiteljice Cvrtile s funkcije člana Uprave – direktora Eko Moslavine d.o.o., te se zabranjuje tuženiku poduzimanje i ponavljanje štetnih radnji prema tužiteljici.

Danijel ​Husnjak u najmanju je ruku izazvao zgražanje svojim objašnjenjem trenutnog stanja spora:

- "Obzirom da je presuda nepravomoćna, ista se neće detaljno komentirati, jer će se uložiti žalba. Presudom je tužiteljica odbijena s dijelom svog zahtjeva, a istom nije naloženo vraćanje Adrijane Cvrtile na mjesto direktora. Presudom je određeno tek da se treba povući odluka o opozivu, a takva obveza iz presude je ne samo nezakonita i neprovediva već i nepoznata u hrvatskom pravnom sustavu."

Uglavnom pozadina ovog slučaja više manje je znana, a Adrijana Cvrtila je "smaknuta" s mjesta direktorice EKO Moslavine jer je odlučila progovoriti i "cinkati" lokalne političke moćnike, uglavnom HDZ-ovce te gospodarstvenike koji su radili što su htjeli i u njenom poduzeću. Zbog toga  su joj dali otkaz,a čovjek koji ju je naslijedio i koji je danas dao izjavu kakvu ne daju ni najveći diktatori, Danijel Husjak tada je kazao:

-  "ONA JE UHLJEB I NJENO RADNO MJESTO NIJE POTREBNO "


Prokazala je uhljebljivanje i korupciju i dobila je otkaz, a potom je uslijedio i sudski spor koji traje evo već gotovo tri godine.
Razotkrila je kutinskog gradonačelnika, HDZ-ovca Zlatka Babića. On je potom uhićen i osumnjičen za trgovanje utjecajem i podmićivanje gradskih vijećnika, a njoj su "sfitiljili" otkaz.


Njezinog je nasljednika, kaže Cvrtila, postavio upravo Babić. Isti onaj gradonačelnik kojeg je optužila za korupciju.

Adriana Cvrtila imala je u ugovoru mogućnost preseljenja na drugo radno mjesto u slučaju gubitka posla direktorice, no kako to biva u takvim sredinama gdje je sprega politika i gospodarstva jaka, tako se to naravno nije dogodilo. Cvrtila je završila na cesti, a HDZ ekipa ju je zamijenila svojim novim članom Danijelom Husjakom, čovjekom od povjerenja bivšeg HDZ gradonačelnika Husjaka. Tek da se zna tko je tko u Kutini i tko tamo i dan danas, unatoč teškoj kaznenoj prijavi, boravku u pritvoru..., vedri i oblači.

"Cijelo vrijeme njezinog mandata kao direktorice, navedeno radno mjesto nije bilo popunjeno, budući da ga je ista čuvala za sebe. Već i po tome jasno je da je riječ o nepotrebnom radnom mjestu koje je gospođa Cvrtila stvorila i čuvala samo za sebe, krojeći koeficijent i opis istoga prema svojim potrebama, a sve na štetu društva", kazao je po Cvrtilinom otkazu Danijel Husnjak, direktor Eko Moslavine.

Cvrtila je pokrenula tužbu, a ne pouzdaje se u Zakon o zaštiti zviždača čije izmjene idu u saborsku proceduru. Njime se detaljnije uređuje obveza zaštite identiteta prijavitelja, zaštita radnog mjesta, pravo na primarnu besplatnu pravnu pomoć. Nakon što joj prvi put Općinski sud u Kutini nije dao za pravo, u ponovljenom je suđenju kod nove sutkinje presuda bila posve drukčija. Naložili su EKO Moslavini d.o.o. da povuku odluku o opozivu tužiteljice Cvrtile s funkcije člana Uprave – direktora Eko Moslavine d.o.o., te se zabranjuje tuženiku poduzimanje i ponavljanje štetnih radnji prema tužiteljici.

Sve to nije dovoljno jasno Danijelu Husnjaku koji se i dalje svim silama bori za nešto što sud, a ni pravo ni pravda ne priznaju. Naprosto nevjerojatno obrazloženje pouzdanika HDZ-a, Cvrtilinog nasljednika na mjestu direktora. Imao je najmanje 100 izgovora, a zaboravio je i na onaj koji se najčešće koristi u takvim situacijama da se nepravomoćne presude ne komentiraju.

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.