HDZ -ov gradonačelnik Kutine ne spava mirno! Na teškim je mukama - Visoki kazneni sud presudio u korist čuvene zviždačice

Audio snimke o podmićivanju, korupciji, nepotizmu... gradske klike legitiman je dokaz, potvrdio je i Visoki kazneni sud!

Adriana Cvrtila tako je dobila još jedan spor u dokazivanju da je neosnovano dobila otkaz, da su je potjerali na cestu oni koje je prozvala za mito i korupciju.

Bez obzira za sve sudske presude ova najčuvenija zviždačica i dalje je bez posla, dok oni koje je teško optužila vedre i oblače Kutinom i lokalnom scenom!

HDZ -ov  gradonačelnik Kutine ne spava mirno! Na teškim je mukama - Visoki kazneni sud presudio u korist čuvene zviždačice Emica Elvedji/PIXSELL
30. 7. 2024

Prvostupanjski sud je audio snimke koje je snimila Cvrtila priznao kao valjani dokaz, na što se žalila odvjetnica, prvog čovjeka Kutine.  Nakon nešto više od godinu dana stigla je odluka Višeg suda o audiosnimkama, o čemu ovisi i prihvaćanje optužnice protiv Zlatka Babića, gradonačelnika Kutine koju je podnio Uskok.

Visoki kazneni sud je, svojom odlukom od 12. ožujka 2024., odbio žalbe optuženika i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zagrebu kojim su odbijeni prijedlozi za izdvajanje dokaza iz optužnice kao nezakonitih u predmetu Kov-Us-140/2022, okr. Zlatko Babić i dr., čl. 339. st. 1. i dr. KZ/11 (podmićivanje zastupnika).

Adriana Cvrtila je u ljeto 2021. prijavila gradonačelnika HDZ-ovca Zlatka Babića, predsjednika Gradskog vijeća Kljakića i dvojicu gradskih vijećnika za kaznena djela korupcije i trgovanja utjecajem. Prijavljeni su proveli neko vrijeme u pritvoru, a Cvrtila je dobila otkaz.

Prvostupanjski sud je audio snimke koje je snimila Cvrtila priznao kao valjani dokaz, na što se žalila Babićeva odvjetnica i sad je napokon stigla i odluka višeg suda o audiosnimkama.

Ona je valjni dokaz i sad više nema prepreka da se prihvati optužnice protiv gradonačelnika Kutine koju je podnio Uskok.

Evo što je na svom FB profilu objavila Adrijana Cvrtila, https://www.facebook.com/share/p/YDp7kAmPWHLEhNd6/:

LIJEPA VIJEST SNIMKE SU DOKAZ
Visoki kazneni sud je, svojom odlukom od 12. ožujka 2024., odbio žalbe optuženika i potvrdio rješenje Županijskog suda u Zagrebu kojim su odbijeni prijedlozi za izdvajanje dokaza iz optužnice kao nezakonitih u predmetu Kov-Us-140/2022, okr. Zlatko Babić i dr., čl. 339. st. 1. i dr. KZ/11 (podmićivanje zastupnika).
Sjednica optužnog vijeća zakazana je za 25. rujna u 12 sati.
Idemo dalje

 

Ironija je da su svi oni koje je prijavila na svojim funkcijama i poslovima. Adrijana Cvrtila vodila je kutinsku komunalnu tvrtku Eko-Moslavina. Uskoku je prijavila uhljebljivanja koja je morala provoditi po političkom nalogu. Nedugo nakon toga kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i ostali su optuženi, a Cvrtila i dalje mora voditi sudske bitke. Donesena je i prvostupanjska presuda po kojoj se zviždačica iz Kutine mora vratiti na posao. Naravno da su se kutinski moćnici, a i EKO Moslavina podigli na zadnje noge i žalili su se na ovu presudu. Tako da odluka o vraćanju na posao još nije pravomoćna. Ova najnovija višeg suda o ulozi audio snimke ja. I to je veliki korak u dokazivanju svega onoga na što je Adrijana Cvrtila godinama ukazivala.

Usprkos tome ova zviždačica teško dolazi do prava i pravde, jer protiv nje je političlka nomenklatura podigla niz postupaka s kojima joj zagorčavaju život gdje go stignu.

Županijski sud u Sisku je donio pravomoćnu presudu o odbačaju čak šest tužbi za klevetu koju je protiv zviždačice Adrijane Cvrtile podnio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. To je važan korak za zaštitu zviždača, ali pokazuje i neujednačenost sudske prakse. Gradonačelnik Babić, USKOK-ov optuženik, tužio je Cvrtilu jer je raskrinkala  uhljebljivanja i pogodovanja. Prvostupanjski sud se pozvao na europsku direktivu o zaštititi prijavitelja nepravilnosti, spojio šest tužbi u jednu i sve ih odbacio. To i pravomoćno potvrđeno, a sad je stigla i ova odluka Viskog kaznenog suda.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.