VIDEO: Šokantna snimka iz Grčke razbjesnila ljude: turisti su doplivali do trajekta i uskakujući se ukrcavali - sramotno

GRČKA SRAMOTA: Bez pardona bi ih ostavili na "PUSTOM OTOKU"!!!

Turisti su snimljeni kako nose svoje stvari u rukama iznad glave dok su se probijali od obale do trajekta kako bi se ukrcali na njega.

Turisti so primorani plavati do trajekta, da se vkrcajo. Facebook/Posnetek zaslona
16. 7. 2024

Grčka plaža Balos poznata je kao jedno od najljepših mjesta na svijetu. Svake godine privuče tisuće posjetitelja koji se voze brodom do idilične lagune. No budući da je takav masovni posjet negativno utjecao na okoliš, lokalne vlasti odlučile su se riješiti pristaništa i tako ograničiti broj turista.

No, kako se vidi iz videa, ni nedostatak pristaništa nije ih spriječio tako da su trajekti i brodovi prisiljeni otvoriti platformu udaljenu više od 10 metara od obale, što znači da putnici ponekad moraju gaziti do brade. vode, što je mnoge razbjesnilo, prenosi oe24.
 

Prema izvješćima lokalnih medija, nekoliko turista krenulo je od obale do trajekta, noseći svoje stvari u rukama iznad glave. Zatim su skočili na platformu i pokušali se sigurno ukrcati. Pomogli su im djelatnici trajekta.

Kasnije je grčko ministarstvo pomorstva priopćilo da će odobriti izgradnju plutajuće platforme koja će služiti kao poveznica između brodova i obale. "Na ovaj način osigurat će se nesmetan iskrcaj turista u jednom od najljepših dijelova zemlje. Do donošenja Plana upravljanja, kao i pitanja univerzalne dostupnosti, pristup posjetitelja s plovila na plažu bit će ograničen. odvijati putem plutajućih platformi", navodi portal Espreso.

Balos obišče približno 2900 ljudi na dan, medtem ko okoljski strokovnjaki poudarjajo, da so Balos, Lafonsini in narodni park Samaria naravni spomeniki, ki niso le veliko vredni za okolje in ljudi, ampak imajo tudi veliko turistično vrednost, saj varujejo turizem celotne zahodne Krete.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.