Mladi Slovenci pili, jeli i uživali na račun opatijskog hotela - pobjegli su ne plativši, sad ih kazneno goni hrvatsko pravosuđe

Osumnjičenici su bili smješteni u jednom od opatijskih hotela. Navodno su počinili kazneno djelo prijevare i oštećenje tuđe stvari.

Slovenski par kazneno je prijavljen zbog velike prijevare u Opatiji: oštetili hotel za nevjerojatnu svotu

Mladi Slovenci pili, jeli i uživali na račun opatijskog hotela - pobjegli su ne plativši, sad ih kazneno goni hrvatsko pravosuđe rvlasak from Pixabay
4. 7. 2024

Opatijski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje slovenskih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare i oštećenje tuđe stvari. Osumnjičenici, 24-godišnjak i 22-godišnjakinja, prošli su tjedan od 26. do 29. lipnja boravili u jednom od opatijskih hotela, gdje su koristili cjelokupnu uslugu, pri čemu su oštetili hotel i dio inventar u hotelskoj sobi.

Detalji incidenta

Prema policijskom izvješću, 24-godišnjak je prevario osoblje hotela uplativši samo mali dio pologa, obećavši da će cijeli račun podmiriti po odlasku. Međutim, napustio je hotel ne plativši. U međuvremenu je 22-godišnjakinja pokušala pobjeći iz hotela, no djelatnici su je uspjeli zaustaviti na izlazu, javlja Rijeka Danas.

Kolika je materijalna šteta? 

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 10.650 eura. Prema policijskom izvješću, osumnjičenici su ova kaznena djela počinili s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, javlja Rijeka Danas. Osim toga, 22-godišnjakinja je privedena pritvorskom nadzorniku.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.