Fiat je Talijanskoj vladi odgovorio na jedinstven način. Pogledajte ovaj smisleni video

Fiat je ovim potezom na neki način najavio i "primirje" na domaćem terenu.

Fiat je Talijanskoj vladi odgovorio na jedinstven način. Pogledajte ovaj smisleni video Fiat
21. 6. 2024

Napisao: Gregor Žvab

Talijani su uvjereni da Stellantis, vlasnik Fiata i Alfa Romea, želi preseliti proizvodnju iz zemlje. Talijanska vlada je stoga zabranila Alfa Romeu korištenje imena Milano (sada se zove Junior) za svoj najnoviji automobil. Također je zaplijenila 134 primjerka modela Fiat Topolino u Livornu jer su nosili malu talijansku zastavu, iako su Stellantisi također odgovorili na te mjere. Fiat je snimio novu reklamu za model 500e. Isječak od trideset sekundi prikazuje automobil bez ikakvih oznaka.
 

Fiatov oglas za neoznačeni automobil objavljen je na službenom YouTube kanalu proizvođača automobila. Oznaka 500 uklonjena je s prednjeg dijela vozila, kao i Fiatova oznaka s vrata prtljažnika, ostavljajući vidljive otvore. Natpis 500e također je izbrisan s kromiranih obruba ispod bočnih prozora. U pozadini se čuje glas koji govori: "Kada ovaj auto nema logo, kada nema ime, kada nema zastavu. Ako ne može reći što je ili gdje je iz, svi bi ga i dalje prepoznali jer kada automobil ima kultni dizajn i oduvijek je predstavljao radost života, to može biti samo talijanski i može biti samo Fiat."

Ovo je zanimljiv odgovor Talijanskoj vladi, ali i gesta pomirenja. Čini se da napetosti popuštaju jer je Stellantis najavio produljenje proizvodnje druge generacije Fiat Pande u tvornici u Pomiglianu do 2030. godine i potvrdu novog modela Fiat 500 Hybrid s blagom hibridnom konfiguracijom. Fiat 500e ne postiže vrhunske prodajne rezultate daleko, ali u Stellantisu vjeruju da će hibridni model postati hit, što je vjerojatno i istina. Proizvodit će se u tvornici Mirafiori u Torinu.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.