Ukrao Ferrari vrijedan pola milijuna eura: Kad je shvatio što je na suvozačevom mjestu, već je bilo kasno

Nitko nije očekivao da će prevarantima ući u trag uz pomoć svakodnevnog predmeta.

Ukrao Ferrari vrijedan pola milijuna eura: Kad je shvatio što je na suvozačevom mjestu, već je bilo kasno Toby Parsons from Pixabay_1280
1. 10. 2024

Onaj koji je u Waterbury ukrao Ferrari 812 GTS vrijedan 575.000 dolara (nešto više od 519.000 eura) u američkoj državi Connecticut, sam se predao. No u pronalaženju prestižnog automobila nije pomogla nikakva sofisticirana tehnologija koja bi bila ugrađena u vozilo, niti ga je pronašla policija, već su pomogli vlasniku - Applove slušalice.

Zaletio swe u policajcew i pješice pokušao pobjećiil

Vlasnik ukradenog čeličnog konjića ostavio je svoje AirPods slušalice na suvozačevom sjedalu koje je potom uz pomoć Appleove aplikacije za pretraživanje uređaja uspješno locirao, a time je pronašao i svoj automobil. Informaciju o mjestu odmah je poslao policiji koja je ubrzo pronašla i automobil i lopova.

Kad je lupeža policija zaustavila na benzinskoj crpki, on se ukradenim Ferrarijem zabio u njihov automobil i potom pobjegao pješice, ali je u autu ostavio mobitel. Nije poznato je li primijetio slušalice na suvozačevom mjestu, ali vjerojatno, čak i da jest, vjerojatno nije slutio da bi ga one mogle odati.

Ulovilim su i njegovu partnericu

Policija je uspjela izvući podatke iz telefona, koje je lopov zaboravio, te su utvrdili da je počinitelj 22-godišnjak koji im je otprije poznat po krađama automobila. Međutim, uhićen je tek 10 dana kasnije nakon što su ga povezali s drugim automobilom ukradenim u New Yorku. Uz 22-godišnjaka, iza rešetaka je dospjela i njegova 19-godišnja partnerica.

I prije ovog događaja policija je savjetovala vozačima da koriste uređaje poput Appleovog AirTaga koji omogućuje praćenje lokacije uređaja. AirTag je dobro staviti na ključeve auta, automobila, novčanik, putnu torbu i slične predmete, koje bi lakše pronašli u slučaju gubitka ili krađe.

Praćenje lokacije ne zahtijeva internetsku vezu, već se umjesto toga povezuje s obližnjim Apple uređajima za slanje signala o vašoj lokaciji.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.