Potpuno novi Ferrari za manje od najjeftinijeg Clia - gdje i tko griješi?

Ferrari 12Cilinder nudi se za 'samo' 16.600 eura – primjećujete razliku s onim koji košta gotovo pola milijuna?

Potpuno novi Ferrari za manje od najjeftinijeg Clia - gdje i tko griješi? Amalgam Collection
30. 9. 2024

Napisao: Jaka Drozg

Za najnoviji 12-cilindrični Ferrari, za koji im je ponovno ponestalo kreativne inspiracije pri imenovanju, načelno je potrebno izdvojiti oko pola milijuna eura - ako Ferrari to uopće dopusti. Zbog njegove visoke vrijednosti sigurno će se naći kolekcionara koji će ga staviti u garažu i diviti mu se samo izdaleka. Za takve sakupljače tvrtka Amalgam Collection ponudila je jeftinije rješenje.

 
Njihov Ferrari 12Cilindri nije ništa manje uzbudljiv – bit će ograničen na samo 199 primjeraka, u osnovi u crvenoj boji Rosso Imola s presvlakama Blu Sterling. Svaki se sastoji od više od 300 satova, a kombinacije boja se uz nadoplatu mogu prilagoditi željama klijenta. Cijena? 16.600 eura. Sitni tisak? Radi se o maketi u omjeru 1:8.

Za razliku od drugih proizvođača replika, Amalgam Collection je razvio svoj model u izravnoj suradnji s Ferrarijem, pružajući im povjerljive inženjerske podatke, slike, boje i materijale za savršeno rekreiranje proporcija i detalja. Odobrenje točnosti stoga je također dobiveno od Ferrarijevog tima koji je dizajnirao prave 12Cilindere.

Većina replika završi u rukama stvarnih vlasnika automobila koji ih žele imati izložene kod kuće ili u uredu. U takvim slučajevima Ferrari izravno isporučuje punu specifikaciju, zajedno s potrebnim materijalima i bojama, kako bi se stvorila potpuno točna i jedinstvena replika njihovog automobila za svakog vlasnika.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.