Osvojio je Svjetsko prvenstvo, ali u cijeloj sezoni nije pobijedio niti u jednoj utrci!

To se može dogoditi i u svijetu motosporta.
 

Osvojio je Svjetsko prvenstvo, ali u cijeloj sezoni nije pobijedio niti u jednoj utrci! Leonardofornanoli / Instagram
2. 9. 2024

Talijanski tinejdžer Leonardo Fornaroli osvojio je Svjetsko prvenstvo Formule 3 nakon natjecanja u Monzi, unatoč tome što nije uspio pobijediti ni u jednoj od 10 utrka sezone. Uoči jučerašnje Velike nagrade Formule 1, 19-godišnjak je pretekao Australca Christiana Mansella u zadnjem zavoju i osvojio treće mjesto i konačni naslov.

Manevar je Fornaroliju donio pet dodatnih bodova, čime je odnio dva boda ispred Gabrielea Minija, koji je bio drugi u utrci i sezoni, i postao prvi Talijan koji je osvojio Fornarolijev timski kolega iz Francuske na Tridentu, Sami Meguetounif utrka. Fornaroli je bio drugi ulazeći u pretposljednji krug, ali su ga prestigli Mini i Mansell.

"To zapravo nije bila moja utrka jer sam napravio puno grešaka," rekao je Fornaroli. "Na kraju smo se uspjeli pokupiti u zadnjem zavoju i osvojiti treće mjesto, a ujedno i naslov prvaka. Iza nas je sjajna sezona, i bez pobjede smo uspjeli osvojiti naslov", dodao je prvak.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.