Slovenci, Srbi i Hrvati večeras brane "eks Jugoslaviju" u utakmici protiv favoriziranog Portugala

Gotovo pola ih je s brdovita Balkana!!! Bivši igrači i navijači Dinama, Crvene Zvezde, Sarajeva..., gotovo pola slovenske super momčadi čine igrači južnjačkog podrijetla, ..., a predvode ih Josip Ilčić, Luka Zahović, David Brekalo, Vanja Drkušić, Petar Stojanović,  Jon Stanković, Sandi Lovrić, Jasmin Kurtić, Adrian Zeljković...
Matjaž Kek pred sraz s Portugalom: "Očekujemo tešku utakmicu u kojoj ćemo i mi patiti".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72)

Slovenci, Srbi i Hrvati večeras brane "eks Jugoslaviju" u utakmici protiv favoriziranog Portugala Josip Ilčić / Instagram
1. 7. 2024

Slovenska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 21 sat igra osminu finala Eura 2024. u Frankfurtu, koji je favorit. To su bili i Danci, Srbi i Englezi u prvom dijelu. Ali sa svima je igrala neriješeno. To bi značilo produžetke protiv Portugala, što bi brzo zadovoljilo najmanje 6000 Slovenaca koji će biti na utakmici. Izbornik Slovenije Matjaž Kek je na konferenciji za novinare prije utakmice prvo odgovorio na brojne pohvale koje je Sloveniji uputio portugalski strateg Roberto. Martinez.

Ovo su momci koji će večeras igrati protiv Portugala:

Vratari: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek

 
Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel

Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović


 

"Činjenica je da smo simpatije vjerojatno zaslužili. Izbornik Portugala slovi kao veliki gospodin. No, jasno je da kad je utakmica na ispadanje, konferencijom za novinare znaju dominirati simpatije, ali kad prijeđeš čarobnu bijelu crtu , stvarno je. Znamo, protiv koga igramo? Ne znate odakle početi nabrajati igrače", rekao je Kek i otkrio da nije zaštitio igrače od euforije koja je zahvatila domovinu. "Neka žive trenutak koji su zaslužili. Dečki sazrijevaju kao voće. Svaka ovakva utakmica daje nevjerojatnu energiju. Svjesni kvalitete i samokritičnosti, očekujemo tešku utakmicu u kojoj ćemo i mi patiti. Ali to nas samo motivira i znači veći izazov", rekao je. Dodao je kako Portugalce smatra jednim od favorita za prvenstvo. "Do sada su svi favoriti bili protiv nas, a tako će biti i sutra. Sretni smo što ćemo se natjecati na EP-u." Upozorio je da će biti jako pogrešno ako se odmah nađu pod pritiskom. "Ali nas zanima konačni rezultat. U ovim utakmicama se ne živi za umjetnički dojam. Neizmjerno vjerujem dečkima."

Među dečkima će nakon rođenja kćerkice ponovno biti Tomi Horvat, ali Erik Janža neće biti kažnjen, umjesto njega će vjerojatno startati Jure Balkovec. Ali svi kažu da su svjesni da je ovo nova prekretnica. "Uživali smo u svemu ovome zadnjih dana, ali svjesni smo da posao još nije gotov. I dalje smo u natjecanju i imamo svoje ciljeve. Sutra će biti jedna lijepa utakmica u kojoj ćemo moći uživati", rekao je veznjak Adam Gnezda Čerin.

Naglasio je da će utakmica biti potpuno drugačija od ožujske u Stožicama, kada su Slovenci slavili 2:0, ali je ipak donijela pozitivan trenutak. "Sutra ćemo morati biti precizni, to će biti jedna od osnova. Pogotovo što se tiče obrambenog dijela igre, jer Portugalci imaju niz kvalitetnih igrača. Ako ne budemo precizni, bit će problema. Mogli smo uzeti dosta materijala iz utakmice u ožujku i vidjeti gdje je ranjiv portugalski sustav," dodao je, nadajući se da će neko vrijeme ostati u Njemačkoj. "Nešto ne bi bilo u redu s nama ako bismo. nismo željeli nešto više, nismo bili zadovoljni prolaskom u osminu finala, također smo kvalitetni, smatrajući da su razlike među reprezentacijama sve manje. "Svatko može svakoga pobijediti, to je ono što nogomet čini velikim."

Martinez, izbornik Portugala, nekoliko je puta uoči susreta istaknuo napadače Benjamina Šešeka i Andraža Šporara, rekavši da će se morati pripaziti na njih, ali je bio i pun hvale za slovensku momčad. "Slovenija igra kao momčad. Sustav je izveden izvanredno. Na ovom EP-u se piše povijest. Ali sutra moramo pobijediti, iako mi je Slovenija blizu, jedna od zvijezda Portugala, Bruno Fernandes, dodao je: " Slovenija je ekipa koja igra u niskom bloku. Moramo paziti na kontranapade, jer napadači dobro surađuju , ali znamo što nas čeka." Utakmicu u Frankfurtu na stadionu kapaciteta više od 50.000 gledatelja sudit će Talijani predvođeni Danieleom Orsatom. U utorak je od 18 sati na EP-u utakmica između Francuske i Belgije.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.