Napustio nas je jedan od najuglednijih vinara s naših prostora

"Bili ste inspiracija, izvor snage i samopouzdanja..."

Preminuo je poznati briški vinar Edi Simčič, koji je sa sinom Aleksom, a kasnije i s unucima Juretom i Jakobom stvorio jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih vinskih podruma u Goriškim brdima. 

Napustio nas je jedan od najuglednijih vinara s naših prostora Goran Horvat / Pixabay
8. 7. 2024

 
Preminuo je poznati briški vinar Edi Simčič, koji je sa sinom Aleksom, a kasnije i s unucima Juretom i Jakobom stvorio jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih vinskih podruma u Goriškim brdima. Njegova obitelj objavila je vijest jučer na društvenim mrežama:

"Bio si inspiracija, izvor snage i samopouzdanja. Otvoren, hrabar u svemu što si radio. Avangardan, vizionarski, odan zemlji i obitelji. Naučio si nas čemu. Biti iskren, au isto vrijeme i gostoljubiv i tvrdoglav, putokaz i rame na koje smo se uvijek mogli osloniti, znali ste pokazati pravi smjer !" napisali su na rastanku.
 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EDI SIMČIČ WINE ESTATE (@edisimcic_wines)

Kao i njegovi roditelji, Edi Simčič je radio u poljoprivrednoj zadruzi, danas poznatoj kao Klet Brda, kada je 1986. godine vrlo mlad otišao u mirovinu i razmišljao što će raditi u mirovini, polako je sazrijevala odluka da sam počne puniti i plasirati vina na tržište. piše portal Dolce Vita 1989. godine prvi su put napunili 3000 boca, a sredinom devedesetih ozbiljnije su krenuli s obnovom i sadnjom novih vinograda, tako da su već tada mogli proizvoditi 20.000 boca godišnje. Nakon umirovljenja Edija Simčiča i njegove supruge Marice, obiteljski posao preuzeo je njegov sin Aleks, a danas su, kao treća generacija, u uspješnu obiteljsku priču aktivno uključeni i Aleksovi sinovi Jure i Jakob, portal edisimcic. si piše o njihovim počecima, dragi nono!

Svaki put kada su te zagrlili, oči su ti zaiskrile! Bio si otac koji je zakoračio u središte pozornosti s našim najluđim idejama i planovima. Završili ste svoju rundu i dopustili sljedeću. Na tome ćemo ti vječno biti zahvalni", odala je počast Ediju Simčiču njegova obitelj. Najavili su i da će ispraćaj biti u četvrtak, u 17 sati, u crkvi Vipol.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.