Veći dio Dalmacije je pod vodom, strašno je u Dubrovniku, Zadru, Makarskoj...: "Ne izlazite iz kuća!" (FOTO i VIDEO)

Stanovništvo se poziva da ne izlazi iz svojih domova. Snimci će vas stvarno potresti, situacija je užasna.
 

Veći dio Dalmacije je pod vodom, strašno je u Dubrovniku, Zadru, Makarskoj...: "Ne izlazite iz kuća!" (FOTO i VIDEO) Grgo Jelavic/Pixsell/Bobo
9. 9. 2024

Pojedine gradove u Dalmaciji zahvatile su obilne padaline koje su ponegdje uzrokovale poplave. Najgore je u Dubrovniku gdje su poplavljene brojne ulice i zgrade, a tamošnji gradonačelnik pozvao je građane da ostanu kod kuće. Poplave su iznenadile i stanovnike Zadra i Makarske U Dubrovniku su bujice poplavile brojne ulice, pa tako i poznati Stradun. Voda je ulazila u podrume, restorane i trgovine, ali i stanove. Nekoliko je prometnica neprohodno, a neki su automobili završili pod vodom, o čemu svjedoče fotografije i videa koje su objavili korisnici društvenih mreža, a koje smo prikupili u nastavku.
 

Vatrogasci imaju pune ruke posla: "Ostanite doma!"
 

Dubrovački župan Mato Franković putem Facebooka je pozvao stanovnike da ne izlaze iz svojih domova. "Trenutne ekstremne količine padalina poplavile su gotovo sve ulice u gradu. Sve hitne službe su na terenu", najavio je. Upozorio je da se između 15 i 23 sata očekuju i velike količine oborina koje će uzrokovati brojne probleme.

U međuvremenu, zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Stjepan Simović rekao je da su dubrovački vatrogasci do 13 sati intervenirali više od 30 puta. Najveći dio posla im je ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta očekuje se povećanje broja njihovih intervencija.

FOTO iVIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivan Vukovic (@dubrovnik_tourist_guide)

Teško je i u Zadru i Makarskoj

U Zadru su oborine već ujutro poplavile pojedine prometnice i ugostiteljske objekte, no vatrogasci nisu imali puno posla. U Makarskoj su u pola sata pale 52 litre kiše po četvornom metru, zbog čega okna nisu mogla primiti svu vodu, a poplavljene su i neke ulice Hrvatski hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za područje Splita Dubrovačko područje te Liku i Knin zbog mogućih nevremena s obilnim oborinama i orkanskim udarima vjetra.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.