Procurili šokantni detalji iznude obitelji Schumacher: Oca i sina otkrio zaštitar, evo što su tražili

Od Schumacherove obitelji pokušali iznuditi 15 milijuna eura prijeteći da će na internetu objaviti informacije koje obitelj nije htjela otkriti javnosti.

Michael Schumacher još uvijek se oporavlja kod kuće u svom domu u Švicarskoj.

Procurili šokantni detalji iznude obitelji Schumacher: Oca i sina otkrio zaštitar, evo što su tražili Posnetek zaslona/Instagram profil Gina Schumacher
29. 9. 2024

Njemačko pravosuđe zatražilo je podizanje optužnice protiv trojice osumnjičenika u vezi s pokušajem iznude obitelji Michaela Schumachera, bivšeg trkaćeg asa Formule 1. Prema izvješću njemačkog tužiteljstva, trojica osumnjičenika, uključujući 53- godišnji otac i njegov 30-godišnji sin iz Wuppertala, navodno su od Schumacherove obitelji pokušali iznuditi 15 milijuna eura prijeteći da će na internetu objaviti informacije koje obitelj nije htjela otkriti javnosti.

Oče naj bi te podatke, po navedbama tožilstva, kupili "za petomjesečni iznos" od bivšeg sigurnosnika, koji je radio za obitelj Schumacher. Taj bivši sigurnosni agent je zastario, da je bez dopuštenja kopirao oštećene podatke, koji je napustio službu u ožujku 2021. Podaci uključuju vrlo zaštićene fotografije, koje prikazuje Michaela Schumacherja prije in po nesreći na skijanju 2013. godine.

Sjetimo se, krajem ljeta 2013. Schumacher je uspio povrijediti hudo na glavi tijekom skijanja u francuskom skijaškom središtu Méribel. Po nesreći je prošao gotovo šest mjeseci u umjetničkoj sobi, od tada pa okreva u svom domu u Švici, daleko od očiju javnosti. 
Iznuđivačima prijete visoke zatvorske kazne. Stariji član dvojca koji je pokušao ucijeniti obitelj više je puta 3. lipnja i nekoliko dana kasnije nazvao zaposlenika obitelji Schumacher i tražio novac. Zahtijevala je dokaz da podaci doista postoje, što je prisililo iznuđivača da implicira svog sina koji je podatke poslao s elektroničke adrese koja je tehnički neprepoznatljiva.

Starijem osumnjičeniku prijeti kazna zatvora od jedne do petnaest godina. Njegovom sinu, optuženom za suučesništvo u zločinu, prijeti blaža kazna i trenutno je u bijegu. Bivši zaštitar obitelji Schumacher optužen je u dvije točke za sudjelovanje u pokušaju iznude i narušavanje privatnosti. Prema navodima tužiteljstva u Wuppertalu, zaštitaru prijeti oštra kazna, a konačnu odluku donijet će sudac.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.