Velika pobjeda Donalda Trumpa: dva dana nakon pokušaja atentata kazneni postupak protiv bivšeg predsjednika stavljen je na led ..

Trump ne da želi promijeniti Ameriku, on će sad učiniti sve da promijeni cijeli Svijet.

Sutkinju koja je odlučivala o sudbini postupka na to je mjesto imenovao sam Trump.

Velika pobjeda Donalda Trumpa: dva dana nakon pokušaja atentata kazneni postupak protiv bivšeg predsjednika stavljen je na led .. BRENDAN MCDERMID AGENCIJA REUTERS / PIXSELL
15. 7. 2024

Američka savezna sutkinja Aileen Cannon odbacila je danas kazneni postupak protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog povjerljivih dokumenata koje je odnio iz Bijele kuće nakon završetka mandata i odbila ih vratiti Vladi, javljaju američki mediji.

Sutkinja je imenovana na poziciju 2020. godine i to je učinio sam Trump. Sutkinja je odbacila tužbu nakon što je zaključio da je imenovanje posebnog tužitelja Jacka Smitha prekršilo američki Ustav.

To je velika pobjeda za Donalda Trumpa, dva dana nakon pokušaja atentata, Trump je nedugo nakon objave presude na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio da treba odbaciti slučaj na Floridi. biti samo prvi korak ka odbacivanju svih preostalih kaznenih predmeta protiv njega .

"Ujedinimo se da prekinemo s naoružavanjem našeg pravosudnog sustava i učinimo Ameriku ponovno velikom!" Smithov ured odmah će se žaliti federalnom prizivnom sudu u Atlanti, koji je već poništio odluke suca u korist Trumpa. Ako je žalbeni sud odbije, Trumpovi će se odvjetnici žaliti federalnom Vrhovnom sudu, napisao je sudac Cannon. Trump je barem privremeno oslobođen jednog od kaznenih progona s kojima se suočava prije izbora u studenom. Analitičari su pokušaj Trumpovih odvjetnika vidjeli kao odgodu 6. siječnja 2021. Trump se također suočava s kaznenim optužbama za petljanje na izborima 2020. godine. slučaj u Georgiji, a ranije ove godine osuđen je za kazneno djelo krivotvorenja poslovnih dokumenata u New Yorku. Američki pravni analitičari pokušaj poništenja slučaja u Floridi smatrali su samo dodatnom odgodom, budući da nitko nije vjerovao u to.


 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.