Srpski predsjednik uživa u slovenskoj Cocti hrvatskog vlasnika

SHS - tri u jedan! - To je i moje piće mladosti, kazao je Aleksandar Vučić nakon što je naručio poznato piće koje se danas proizvodi u Emil Tedeschijevoj tvornici u Sloveniji: pogledajte njegovu reakciju (FOTO)

Srpski predsjednik uživa u slovenskoj Cocti hrvatskog vlasnika aleksandar vučić Instagram / buducnostsrbijeav
21. 7. 2024

Cockta je popularno bezalkoholno piće koje potječe iz Slovenije i prvi put je predstavljeno davne 1953. godine. Nastalo je kao odgovor na sve veću popularnost američkih gaziranih pića u tadašnjoj zajedničkoj državi, u početku je dobilo nadimak Jugokola nudi jedinstveni okus koji proizlazi iz kombinacije bilja, voća i prirodnih aroma.

Glavni sastojak napitka je šipak koji mu daje karakterističan slatko-gorki okus. Svojom jedinstvenom recepturom bez kofeina i fosforne kiseline predstavlja osvježavajuću alternativu klasičnim gaziranim pićima. Cockta je vrlo brzo postala simbolom jugoslavenskog vremena, a svoj kultni status zadržala je do danas, popularna među mladima i starijim generacijama. A očito se njime volio počastiti i srpski predsjednik u mladim godinama Aleksandar Vučić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić se ovoga tjedna uvjerio kako teče obnova autoputa Studenica-Rudno, a ujedno je svratio i u jedan od lokalnih restorana gdje je koktelom utažio žeđ. "Cockta je bila piće moje mladosti i danas, nakon stotina godina, pio sam je u mjestu Rudno. Hvala domaćinima, vlasnicima Vidovdan apartmana, na gostoprimstvu", napisao je Vučić na Instagramu, koji je nesumnjivo napravio dobru reklamu za piće iz Slovenije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.