Boje ga se k'o vraga, Kolakušić ponovo na naslovnicima - ustavnu stručnjakinju nazvao kvazi pravnicom!

NESTVARNO I SVE LUĐE!!! I Hasanbegović poželio Kolakušićevo mjesto u Saboru i kidiše na njega! Profesorica s Prava u "udruženom lopovskom pokušaju", tvrdi Mislav Kolakušić!

I Hasanbegovića su spremni "progutati" samo da eliminiraju Pravo i pravdu i Mislava Kolakušića iz Sabora i demokratskog života Hrvatske. Bivši sudac teško optužio ustavnu stručnjakinju, po njemu - kvazipravnicu Sanju Barić:

Ta ni Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor nije pročitala! On vrlo jasno propisuje da zastupnika izabranog na listi dviju ili više stranaka mijenja isključivo osoba sa iste liste i iz iste stranke. Stoga mjesto u Saboru pripada samo Pravo i pravdi.

Boje ga se k'o vraga, Kolakušić ponovo na naslovnicima - ustavnu stručnjakinju nazvao kvazi pravnicom! luka stanzl / pixell
27. 9. 2024

- HDZ želi preko svoga biltena Večernjeg lista pokrenuti kampanju krađe mandata Prava i Pravde. Današnja naslovnica Večernjeg lista pokazuje da im je baš jako stalo da ukradu mandat Pravu i Pravdi kojeg potražujemo posredstvom Ustavnog suda budući da imamo sve pravne argumente.
Kvazipravnici Sanji Barić logično je da Hasanbegović uđe u Sabor iako Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor vrlo jasno propisuje da takvo što nije moguće i da zastupnika izabranog na listi dviju ili više stranaka mijenja isključivo osoba sa iste liste i iz iste stranke, a te kriterije ispunjava jedino i isključivo Mislav Kolakušić.
Štoviše, ne postoji niti osnova po kojoj bi Hasanbegović pokrenuo proceduru potraživanja mandata jer je izabran na listi dvije ili više političkih stranaka, a nije član stranke kojoj pripada zastupnik kojem je mandat prestao ili miruje pa njegova stranka nije ni ovlaštena određivati zamjenu.
Jedini kojem taj mandat pripada u ovom trenutku je Mislav Kolakušić iako će politički režim Andreja Plenkovića napraviti sve da se to ne dogodi. No, bitno je znati da je i Ivo Sanader čitavo desetljeće radio što je želio, da bi danas bio tamo gdje već je, riječi su to Mislava Kolakušića koje je objavio na društvenim mrežama nakon što je ponovo osvanuo na naslovnici nekog hrvatskom mainstrem medija.

Po jednima nimalo čudno, jer pokušava se obraniti teško obranjivo, da se eliminira stranka Pravo i pravda iz demokratskog života Hrvatske, po drugima riječ je dalekosežnoj odluci vladajućih kojima je Mislav Kolakušuć najvjerojtnije i dalje veliki trn u peti. Ovako nešto proizvoditi


Kao i obično kad je riječ o Mislavu Kolakušiću, ovaj put zapravo direktno stranke Pravo i pravda, mainstream mediji stavljaju se na stranu moćnika i vladajućih. Podsjetite se samo covid krize i svih istina Mislava Kolakušića i zabluda vladajućih.
Pojam diskriminacije je ustavno nepoznata kategorija, a upravo se to dogodilo. K tome ni Zakon o izborima parlamentarnim nisu pročitali, jer tamo izrijekom piše kako izabran zastupnik ima pravo staviti mandat u mirovanje, kako jedino stranka koja je osvojila mandat ima pravo odrediti zamjenika...
Ovo je teška povreda Ustava, zakona i prava, ponajprije stranke Pravo i pravda.
HDZ je odlučio eliminirati nas iz Sabora i političkog života. A sad su u igri i kvazi ustavni suci koji to visu, već trbuhozborci ekipe koja je eliminirala Pravo i pravdu iz Sabora, koji su se narugali volji birača, demokraciji.
To nije učinio ni Kralj Aleksandar koji je poštivao Zakon i pravo HSS da ima svoje predstavnike z Skupštini. OK, sastavili su im prava, ali su ih fizički likvidirali.
HDZ će baš kao Kralj Aleksandar ostati upamćeni po diktaturama, baš kao što će "ustavna stručnjakinja" Sanja Barac ostati u analima neobranjivih pravnih vratolomija kojima je cilj eliminirati jednu stranku, Mislava Kolakušića, volju birača iz demokratskog života Hrvatske. Sanja Barić tizer je vladajuće nomenklature koja isprobava probne balone i pokušava odraditi nemoguće.
Šestojanuarska monarhistička staro jugoslavenska, veliko srpska diktatura inspirirala je ovu rujansku.
Da se dogodi da Hrvat Hrvata eliminira iz političkog života nakon više od stoljeća teške torture teško je za povjerovati.
HDZ je uskratio Pravu i pravdi izbornu volju birača. Nezabilježeno. Danas se to dogodilo Pravo i pravdi, sutra će i nekog drugog ukloniti. Do sada su vlast čuvali kockarskom i perfidnom žetonizacijom, a od nedavno i drakonskom eliminacijom parlamentarne stranke iz Sabora.
Pravda je spora, no dostižna, tako će sve to završiti po sudovima, ali i u Europskom parlamentu. Ili će stranka Pravo i pravda imati svog zastupnika u Saboru ili će Plenković, Stier, Borzan, Picula i Vuljenić vratiti Europskom parlamentu 1,5 milijuna eura. Vjerujte da će biti zanimljivo i da ćemo se znati suprotstaviti HDZ-ovoj diktaturi.

Pravo na taj mandat sada polaže Zlatko Hasanbegović odnosno stranka Blok za Hrvatsku koje je on predsjednik, piše Novi list https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/hasanbegovic-trazi-kolakusicev-zastupnicki-mandat-objasnio-nam-je-svoje-argumente/

Blok za Hrvatsku je poslao Saboru zahtjev da Hasanbegović preuzme mjesto Dizdara, koji, sukladno zakonu, najmanje šest mjeseci neće moći aktivirati mandat što ga je stavio u mirovanje.

Sada se čeka odluka Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koje se nikad ranije nije susrelo s ovakvim slučajem i ne može se pozvati na neku prethodnu praksu.

Članak 42. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor ipak ne daje Hasanbegoviću puno povoda za optimizam.

U njemu se definira da zastupnika izabranog na koalicijskoj izbornoj listi mijenja kandidat »iz iste stranke kojoj je u trenutku izbora pripadao zastupnik kojem je mandat prestao ili miruje«.

Kolakušiću nije dopušten dolazak u Sabor zato što je on u svibnju podnio ostavku na zastupničku dužnost, a PiP osim njega i Dizdara nema više kandidata na ovoj listi.

Nije jasno kako bi sada MIP mogao zaključiti da Dizdara zamijeniti može ipak i netko iz druge stranke, konkretno Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku. I politički bi to bilo vrlo osjetljivo jer oporbeni Dizdarov mandat pripao bi tako čovjeku koji je blizak Mariju Radiću i novoj stranci DOMiNO, koja je dio parlamentarne većine. Dakle, opozicija bi izgubila, a većina u Saboru dobila jednog zastupnika.

– Ovakva se situacija nije dogodila u modernoj povijesti. Treba to vidjeti s pravnim stručnjacima, a i Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav dat će svoj stav, izjavio je prije nekoliko tjedana predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

MIP će se sastati idući tjedan kako bi odlučio o Hasanbegovićevom zahtjevu, piše Novi list.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.