Ako ne želite imati problema s autom kupite "japanca" - najmanje se kvare, a najbolja je Toyota

Ovo su marke auta s kojima ćete prijeći najviše kilometara, s Toyotom čak 17 posto vlasnika ima šanse prevaliti i više od 400.000 km bez većih troškova, piše Forbes. Provjerite gdje je vaš ljubimac među njima.
 

Mnogi su vozači uvjereni da životni vijek vozila završava na nešto manje od 170.000 kilometara. Ovi automobili dokazuju da to nije tako!

Ako ne želite imati problema s autom kupite "japanca" - najmanje se kvare, a najbolja je Toyota Oliver Fischer from Pixabay
4. 9. 2024

Napisala: Nika Arsovska

Koliko kilometara piše na brojaču vašeg vozila?! Online platforma iSeeCars pripremila je izvješće o najpouzdanijim markama automobila, čiji modeli s lakoćom prelaze 400.000 kilometara.

Pokazalo se da su mnogi vozači uvjereni da životni vijek vozila završava na 160.900 km. Tako da nakon ove kilometraže s autom slijede samo problemi i stalni odlasci kod majstora. Za te marke to definitivno ne vrijedi. Danas automobili pojedinih marki, uz redovno održavanje, bez problema dođu do 400.000 km.

Prema studiji koju je proveo iSeeCars i koju je objavio Forbes, neke marke mogu prijeći najmanje 321.000 kilometara bez većih troškova popravka.

Analizirali su više od 402 milijuna vozila

Izvješće je uključilo 30 marki s najdužim vijekom trajanja u SAD-u. Za sve njih postoji velika vjerojatnost da će prijeći 400.000 kilometara. Treba napomenuti da je vjerojatnost da prosječno vozilo dosegne ovu brojku 8,6%.

Za potrebe istraživanja analizirali su čak 402 milijuna vozila i očitali njihovu kilometražu na brojaču, vodeći računa o njihovoj starosti.

Studija je provedena na brendovima dostupnim za tržište SAD-a, tako da neki nisu dostupni u Europi. Prvo mjesto pripalo je Toyoti - vozila ove marke imaju 17 % šanse prijeći 400.000 prijeđenih kilometara.

Slijedi Honda s 13,6% i RAM s 11,5%. I inače su snažna terenska vozila dobro prošla u analizi. Na četvrtom mjestu je GMC sa 11,4%, slijede Chevrolet sa 10,5%, Lexus sa 9,7% i Ford sa 9,5%. Konkretno, vozila Honda i Toyota impresioniraju u analizi, postižući izvrsne rezultate u svim kategorijama, od SUV vozila do pick-upa. Toyota Tundra pokazala se najizdržljivijim modelom, s 36,6 % šanse da prijeđe 400.000 kilometara.

Sljedeća četiri mjesta također zauzimaju modeli japanskog proizvođača koji imaju četiri puta veću vjerojatnost da prijeđu 400.000 kilometara u odnosu na prosjek. Toyota Tacoma, 4Runner, Highlander Hybrid i Honda Ridgeline imaju tri puta veću vjerojatnost od prosjeka da postignu ovaj podvig.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.