Nijemci zatvaraju tvornice, k'o nekada Margareth Thatcher čeličane i rudnike!

Grupa VW priznala poraz: kupca za tvornicu Audija u Bruxellesu nema, kraj se čini neizbježan. U Njemačkoj sve je više stečajeva komapnije - 2024. je rekordna!

Trud nije urodio plodom, unatoč svim naporima primjerenog investitora za tvornicu električnih automobila u Bruxellesu  nije, objavio je Audi. Najgori scenarij, koji bi značio zatvaranje tvornice, čini se sve bližim.

Nijemci zatvaraju tvornice, k'o nekada Margareth Thatcher čeličane i rudnike! Audi
17. 10. 2024

Među 26 potencijalno zainteresiranih investitora niti jedan nije ponudio održivi koncept za budućnost tvornice u Bruxellesu, prema Bloombergu, rekao je Audijev glavni operativni direktor Gerd Walker.

Ranije u srpnju Volkswagen je najavio da bi tvornica Audija u Bruxellesu mogla biti zatvorena zbog slabe potražnje za luksuznim električnim automobilima. Proizvodni pogon, koji je prošle godine proizveo oko 50.000 automobila, godinama se nosi s izazovima poput visokih logističkih troškova.

Ostvare li se najgora predviđanja, Volkswagen će prvi put nakon 1988. godine biti prisiljen zatvoriti jednu od svojih tvornica.

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.