Morat će platiti vrtoglavu svotu: Policija natjerala muškarca da prizna ubojstvo oca, što se nije dogodilo (detalji šokiraju)

Policija je prisilila muškarca da prizna da je ubio svog oca, iako on to nije učinio. Sada će grad zbog tužbe morati platiti oko 800.000 eura.

Morat će platiti vrtoglavu svotu: Policija natjerala muškarca da prizna ubojstvo oca, što se nije dogodilo (detalji šokiraju) pexels-brian-james
26. 5. 2024

Grad Fontana pristao je platiti procijenjenih 800.000 dolara za nagodbu savezne tužbe koju je podnio čovjek koji je tvrdio da ga je policija prisilila da lažno prizna ubojstvo koje se nikada nije dogodilo. Tijekom 17-satnog saslušanja u kolovozu 2018., Thomas Perez Jr ispitan od strane službenika policije Fontana o nestanku njegova oca, čiji je nestanak prijavio Perez. Policija je tvrdila da je Perez ubio svog oca, a kada je Perez negirao optužbe, pokušali su ga natjerati da zaboravi zločin, prema federalnoj tužbi, sudskom zapisniku i video snimci ispitivanja. Njegov pas je doveden u sobu za ispitivanje i rečeno mu je da će biti eutanaziran. Perez je odveden na jedno od terena i rečeno mu je da hoda okolo i traži očevo tijelo. Također mu je rečeno da je tijelo njegovog oca u mrtvačnici, piše Los Angeles Times. Policajci su Perezu rekli da će slučaj biti zatvoren ako im kaže što se dogodilo. Perez im je više puta rekao da ne zna. "Prestani lagati sam sebi", rekli su policajci Perezu, koji je bio potresen, vidno neispavan i koji je kasnije posvjedočio da su mu uskraćeni lijekovi za depresiju i druge mentalne poremećaje, plakao je tijekom razgovora. Kada su policajci napustili prostoriju, zavezao je vezice oko vrata i pokušao se objesiti, pokazuju zapisi i videa. Perez je u 16 sati popustio pod pritiskom i rekao policiji da se potukao s ocem i izbo ga, a pokazalo se da je Perezov otac živ i na sigurnom. Napustio je kuću koju je dijelio sa svojim sinom i ostao u kući prijatelja u blizini Union Stationa, prema sudskim zapisima. Kasnije je u međunarodnoj zračnoj luci u Los Angelesu čekao zrakoplov da posjeti kćer u sjevernoj Kaliforniji. Međutim, kada je policija doznala da je Perezov otac na sigurnom, prvo je zatajila informaciju i Pereza zadržala na psihijatrijskom odjelu. Na saslušanju je Perezov odvjetnik, Jerry L. Sterring, rekao da "u 40 godina koliko je tužio policiju, nikada nije vidio ovu razinu namjerne okrutnosti."
 

Perez uložio tužbu

Policija u Fontani isprva je bila sumnjičava prema Perezu, primijetivši da mu je kuća u neredu kao da je došlo do fizičkog obračuna. Telefon Perezova oca ostao je u kući, a policija je rekla da su pronašli "vidljive mrlje krvi". Policijski pas otkrio je miris tijela, prema sudskim zapisima. Perez je podnio federalnu tužbu protiv grada Fontana nakon incidenta, koji je također imenovao policajce Davida Janusza, Jeremyja Halea, Ronalda Kovala, Roberta Millera i Joannu Piñu kao tužitelje. Američka okružna sutkinja Dolly Gee utvrdila je da bi "razuman porotnik mogao zaključiti da su detektivi nanijeli neustavnu psihičku torturu Perezu", prema sudskoj odluci prošlog lipnja. "Posvjedočio je da su ga policajci sprečavali da spava i da su mu uzimali lijekove", rekao je Gee. “Nema legitimnog interesa vlade koji bi opravdao takvo postupanje s Perezom kada je bio u medicinskim poteškoćama”, dodala je na kraju.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.