Zaplakao od olakšanja: slavni glumac je slobodan

Sudac je poništio optužnicu protiv glumca Aleca Baldwina. Suđenje Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehata za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halynu Hutchins 2021. tijekom snimanja vesterna 'Rust' je završeno.

Zaplakao od olakšanja: slavni glumac je slobodan Ramsay de Give/REUTERS
13. 7. 2024

Sutkinja Mary Marlowe Sommer u petak je iznenađujuće poništila optužnicu protiv filmskog glumca Aleca Baldwina za slučajno ubojstvo snimateljice Halyne Hutchins na snimanju vesterna Rust u listopadu 2021., izvijestili su američki mediji. Sudac je odluku donio na inicijativu obrane zbog kršenja dokaznog postupka Baldwinovih odvjetnika koji su tvrdili da im tužitelji nisu na vrijeme predali sve dokaze protiv optuženih. CNN javlja da je neimenovani muškarac tužiteljima dostavio kutiju streljiva koja je navodno povezana sa slučajem. Tužiteljstvo nije obavijestilo obranu o tome "predrasudom odbacilo slučaj", što znači da se protiv Baldwina više ne može podići optužnica. Baldwin, koji se suočio s do 18 mjeseci zatvora ako bude osuđen, zaplakao je od olakšanja nakon odluke suca. "Kršenje postupka nanijelo je nepotrebnu i nepopravljivu štetu procesu", prenio je CNN riječi suca. Slučaj se odbacuje kako bi se osigurao integritet pravosudnog sustava i učinkovito vođenje procesa.
 

Američki glumac Alec Baldwin grli svog odvjetnika Alexa Spiru na završetku suđenja Baldwinu za nenamjerno ubojstvo na Okružnom sudu Santa Fe u Santa Feu, Novi Meksiko, 12. srpnja 2024. Suđenje Baldwinu za nenamjerno ubojstvo odbacio je sudac u petak nakon što je ona presudio da su obrani uskraćeni ključni dokazi o smrtonosnoj pucnjavi na snimanju filma "Rust". RAMSAY DE GIVE/Pool putem REUTERS-a Fotografija: Ramsay de Give/REUTERS
 

Suđenje 66-godišnjem Baldwinu započelo je u utorak na Državnom sudu Novog Meksika u Santa Feu, a sudac je isprva odredio gotovo dva tjedna za to. Baldwin se u siječnju ove godine izjasnio da nije kriv. Baldwin je 21. listopada 2021. na snimanju vesterna u ulozi glavnog glumca pucao iz revolvera u kojem je umjesto bezopasnog ćorka bilo pravo streljivo. Metak je pogodio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i redatelja Joela Souzu koji je stajao iza nje. Snimatelj je ubrzo preminuo, a Souza ju je odnio s lakšim ozljedama.

Još uvijek nije jasno kako je pravo streljivo završilo na setu, oružarka Hannah Gutierrez-Reed, koja je bila odgovorna za sigurnost oružja na setu i punila revolver kojim je Baldwin pucao, proglašena je krivom za ubojstvo iz nehata. U travnju je osuđena na 18 mjeseci zatvora.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.