Tereza Kesovija ispričala je istinu o Titu i provokativnoj fotografiji koja je izazvala veliku pažnju...

Iako je umro prije 44 godine, njegov život - a još više razne anegdote - i dalje izazivaju veliku pozornost u zemljama bivše Jugoslavije.

Tereza Kesovija ispričala je istinu o Titu i provokativnoj fotografiji koja je izazvala veliku pažnju... Twitter/Josip Broz Tito/Arnesa Buljušmić-Kustura/fotomontaža
4. 10. 2024

Foto: Goran Antlaj

Josip Broz Tito se za života volio družiti s raznim poznatim osobama, posebno s damama iz svijeta glume i pjevanja, ali i s drugim umjetnicima. Tako je prije nekog vremena portal Index.hr u suradnji s Yugopapirom objavio intervju s pjevačicom Terezom Kesovijom koju obožavaju i mnogi u našoj zemlji.


I sama se često pojavljivala pred Titom i sudjelovala u programima priređivanim za njega i njegove goste. Njezin temperament i neposrednost ostavili su veliki dojam na Tita, pa je zanimljivo kako se ona sama sjeća tih dana kada je volio susretati tadašnje jugoslavenske estrade.

"Mislila sam da je Stari (tako su ga zvali) jako šarmantan i simpatičan. Bio je ljubazan prema meni, volio me i bilo mu je stalo do mene. Znao je skrenuti moju pažnju, budući da sam putovala u inozemstvo, napomenuo je, čuvajte se provokacija, pazite s kim se družim... I mene je jednom zagrlio, a ja sam imala haljinu s dubokim dekolteom, ali ova fotografija nije ugledala svjetlo dana, ali čujte, on je baš volio dijeliti zagrljaj", rekla je pjevačica.

Na pitanje je li bilo komičnih trenutaka, Tereza je odgovorila anegdotom o flauti. "Da, i to se događalo. Recimo, u Miločeru. Došao sam na probu, pa su mi pregledali flautu. Vratila sam se u hotel, pa sam opet otišla na probu - i opet je došla moja flauta na red. Pregledali su je, a onda sam im samo rekla da to nije pištolj, to je flauta."

Drugom prilikom do izražaja je došao Titov smisao za humor, koji je Tereza opisala na sljedeći način: "Znao je biti duhovit. Bili smo na Brionima, jordanski kralj je bio u posjeti. Kad je sve bilo gotovo, Tito je izašao, u ispred njega i pudlica Jimmy je podigao šapu i popiškio se na dovratak, a Tito je rekao: "Kako se usuđuješ to učiniti? Vidiš, ovdje sada hoda kralj, sram te bilo!" Pa, Jimmyja nije bilo briga. Podignuo je šapu i popiškio se na stup."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.