- Vrijeme je za ukidanje svih mjera i skidanje svih maski, EP nije smio zatvoriti vrata, a tamo su trebali debatirati i znanstvenici

Kolakušićeva stranka pred osnivanjem. Suosnivačica Dorien ROOKMAKER. Nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić u prvom interviewu nakon dvije godine danom našem magazinu, u Strasbourgu pozvao je na ukidanje svih mjera protiv Covida-19. Velika priča o najeksponiranijem hrvatskom euro parlamentarcu, a i o nizozemskoj neovisnoj liberalnoj političarki, bivšoj financijašici

- Vrijeme je za ukidanje svih mjera i skidanje svih maski, EP nije smio zatvoriti vrata, a tamo su trebali debatirati i znanstvenici alexis huntulot/ep
5. 8. 2021

Foto: Alexis HAULOT/EP


Mislav Kolakušić je poznati kritičar međunarodnog pristupa borbi protiv pandemije, a njegovi govori u Europskom parlamentu skupili su desetke milijuna pregleda. Nakon početne neizvjesnosti i nepoznanica koje je sa sobom donijelo proglašenje pandemije u Europi, Kolakušić se vrlo rano uključio u nadzor političkih odluka javnih vlasti te u svom radu u Europskom parlamentu upozorio na brojne nedostatke i nelogičnosti u borbi  protiv koronavirusa. Do sada je na temu pandemije koronavirusa u Europskom parlamentu govorio destke puta, nerijetko se sukobljavajući sa službenim stavovima Parlamenta. Zbog toga je stekao naklonost stotina tisuća građana, ali i nesnošljivost od strane medija.

Europarlamentarac je najčešće napadao političke odluke donesene na temelju nedokazanih i neprovjerenih teza dijela znanstvene zajednice, dok su  se istovremno stavovi, studije i savjeti drugih, jednako uglednih znanstvenih institucija i znanstvenika odbacivali i demonizirali.

PROTIV “ZATVARANJA” EU PARLAMENTA
Tako je Kolakušić bio prvi član Europskog parlamenta koji se usprotivio zatvaranju te institucije i preseljenja njenog rada na internetske mreže. “Umjesto da raspravljamo u Bruxellesu i utvrđujemo istinu u vezi s bolešću COVID-19, svi smo poslani kućama u svoje države. Istovremeno, građane Europe prepustili smo pandemijskim profiterima”, napisao je Kolakušić u ožujku 2020.

“Na sjednici održanoj 10. ožujka 2020. zahtijevao sam da vrata Europskoga parlamenta ostanu otvorena. Da ne dozvolimo kolaps gospodarstva i gubitak milijuna radnih mjesta. Zatvaranje vrata Europskoga parlamenta bez rasprave i bez odluke zastupnika, deklarativnom odlukom Predsjednika Europskoga parlamenta, umjesto preuzimanja odgovornosti i pokretanja rasprave na koju bismo pozivali najistaknutije svjetske epidemiologe i virologe kako bismo zajedno čuli što sve znaju i predlažu u vezi s jednom od mnogobrojnih mutacija koronavirusa te o njegovoj stvarnoj opasnosti za naše živote, bila je najveća pogreška u povijesti Europskoga parlamenta i Europske unije.”, izjavio je tada Mislav Kolakušić.

Članak je također dostupan u tiskanom izdanju magazina Start, koji je u prodaji od 31.07.2021.

PRETPLATITE SE!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.