Recept za sasvim posebnu kupus salatu za kojom su poludjeli mnogi: pravi hit koji vam nikad neće dosaditi

Nećete ga moći prestati jesti, kažu stručnjaci...
 

Recept za sasvim posebnu kupus salatu za kojom su poludjeli mnogi: pravi hit koji vam nikad neće dosaditi MYCCF from Pixabay
8. 7. 2024

I Hrvati obožavaju kupus! A oni koji ga redovito uvrste u svoj jelovnik svaki put svom tijelu čine veliku uslugu. Kupus salata, popularna među Hrvatima, zdrava je zbog brojnih hranjivih tvari koje sadrži. Kupus je bogat vitaminima C i K koji jačaju imunološki sustav i doprinose zdravlju kostiju. Osim toga, kupus je dobar izvor vlakana koja pospješuju probavu i pomažu u regulaciji težine. Antioksidansi u kupusu pomažu u borbi protiv upala i smanjuju rizik od kroničnih bolesti.

Dodavanje začinskog bilja i octa kupus salati dodatno poboljšava njezinu nutritivnu vrijednost i okus, za neke se kupus salata smatra i ukusnim dodatkom piknicima, koji su ovih ljetnih tjedana ponovno na čelu kulinarskih "avantura". No, naravno, potonji nisu jedini koji je obožavaju. Isto vrijedi i za Nijemce, gdje mnogi vole dodatno "začiniti" svoju salatu od kupusa. I to uz... domaće kobasice! Pa šta drugo očekivati ​​od Nijemaca, zar ne?

Recept za kupus salatu na njemački način je prilično jednostavan Potrebno vam je 900 g svježeg zelenog kupusa, 70 ml jušnog temeljca od povrća, 4 žlice bijelog octa, 3 male žličice šećera, 2 žlice ulja, 2 male žličice soli, 2 male žličice kumina, 1 glavica luka i paprika. kupus operite, očistite i narežite na tanke trakice.

Trake kupusa posolite i pošećerite te ih rukama dobro izgnječite da iscijede višak tekućine. U kupus dodajte sitno nasjeckani luk. U posebnoj posudi pomiješajte jušni temeljac, ulje, ocat i sjemenke kima. Prelijte kupus, dodajte komadiće domaće kobasice, dobro promiješajte i poslužite. Poznavatelji ističu: Njemačka salata od kupusa toliko je ukusna da je nećete moći prestati jesti!
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.