Ovako profesionalni kuhari dinstaju luk: Brzo i bez smrada u stanu, svakako probajte ovaj recept
Trik profesionalnih kuhara za pirjanje luka koji će vam svakako dobro doći. i ne smrdi!
Gordon Ramsay luk za variva i umake posipa sodom bikarbonom i šećerom kako bi se brže skuhao, a sam luk postao sočniji i ukusniji.
View this post on Instagram
Pirjanje luka je nešto što se često zanemaruje. Nasjeckamo luk, zagrijemo ulje i pustimo da se luk dinsta, a za to vrijeme pripremimo ostalo i između toga samo jednim okom svako malo provjeravamo što se događa u jelu. No, svjetski kuhari imaju svoj trik, primjerice, Gordon Ramsay luk za variva i umake posipa sodom bikarbonom i šećerom kako bi se brže skuhao, a sam luk postao sočniji i ukusniji.
Osim toga, ovaj trik također sprječava da se miris luka proširi kućom. Neugodni mirisi nastaju zbog oslobađanja sumpora iz luka tijekom toplinske obrade. Osim što neće širiti neugodan miris, luk će se zgusnuti pa će biti lakše probavljiv. Isto tako, ako jelo koje pripremate s pirjanim lukom zahtijeva pripremu pečenja, slobodno ga izostavite - luk pirjan sa sokom dat će jelu potrebnu gustoću. Ovaj trik koriste kuhari u velikim restoranima i hotelima.