Preminuo bubnjar legendarne grupe ABBA (pamtit će se po vječnim hitovima)

Mamma Mia, Dancing Queen, Thank You For The Music ili Take A Chance On Me ne bi bili isti bez njega. Roger Palm bio je pridruženi član legendarnog kvarteta Frida, Agnetha, Björn and Benny!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABBA (@abba)

Preminuo bubnjar legendarne grupe ABBA (pamtit će se po vječnim hitovima) abba instagram
25. 9. 2024

Bivši bubnjar legendarne švedske grupe ABBA Roger Palm preminuo je u subotu, objavili su švedski mediji. Imao je 75 godina i navodno je bolovao od Alzheimerove bolesti.

Sodeloval že na solo albumu Fride Lyngstad

Palm je rođen 1949. godine, a tijekom karijere svirao je i u bendovima Gimmicks, Beatmakers i Moonlighters. Grupa ABBA je na svojim stranicama napisala da je već sudjelovao kao bubnjar na solo albumu Fride Lyngstad, koji je producirao Benny Andersson, a koji je objavljen 1971., dakle godinu dana prije nego što su zajedno s Agnethom Fältskog i Björnom Ulvaeusom osnovali legendarnu grupu.

Svirao je na nekoliko evergree hitova grupe

 

"Prva pjesma ABBA-e na kojoj se nalazi Palm bila je Rock'n'Roll Band, koja je snimljena u kolovozu 1972.", objavio je bend na svojoj web stranici. Ujedno su podsjetili da se na većini njihovih skladbi pojavio bubnjar Ola Brunkert, no Roger Palm svirao je na vječnim hitovima poput Mamma Mia, Dancing Queen, Thank You For The Music i Take A Chance On Me.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.