Vikend se bliži, a vi i vaši prijatelji ste se odavno dogovorili da se družite. Sada je vrijeme da se konačno vidite i sasvim je u redu da im pritom razmazite nepce.
Polonca Rahmanovič - Pola
predstavlja još jedan recept koji će vas impresionirati.
"Ima li što bolje od maslaca namazanog na tost?" pita Polonca. Hoćete li nam vjerovati da postoji? "Ima namaza od rajčice namazanog na tostirani kruh. Miris, boja i okus. Sve funkcionira!" sigurna je.
NAMAZ OD RAJČICE - NJAM, NJAM
Za jednostavnu demonstraciju, pogledajte i pratite videozapis u nastavku:
Sestav:
- 150 grama LUŠTeka (mješavina cherry paradajza)
- žlica češnjaka u prahu
- sol
- 250 grama namaza (sobna temperatura)
- prepečeni kruh
Postopak:
Rajčice operite i očistite od zelenila te ih na brzinu skuhajte u kipućoj vodi. Oko 7 minuta.
Zatim izvaditi iz vode i staviti na cjedilo da se ohladi. Nemojte guliti rajčicu jer joj kožica daje poseban okus, stavite rajčicu, začine i sol u blender ili sjeckalicu i dobro izmiksajte.
Kada dobijete glatku masu dodajte puter i ponovo dobro promiješajte. Nakon dodavanja maslaca,možete i pjenjačom umjesto blenderom umutiti maslac u naše rajčice.Sve zajedno staviti u lijepu čašu ili posudu za maslac.
Prepečemo kruh i počnemo uživati.
Polonca je uvjerena da je za bolji okus dobro pričekati koji dan i maslac čuvati u hladnjaku. Na taj način se svi sastojci jako dobro međusobno povezuju i maslac dobiva zaista vrhunski okus.
Ako ćete početi s receptom za ukusno jelo od rajčice, možete koristiti svjež paradajz LUŠT, ki je pripravljen u Sloveniji i Hrvatskoj.
Neka sočna jela dolaze k vama! Preuzmite e-knjižicu sa savjetima i svježim ljetnim savjetima recepti OVDJE.