Sada izlazi na vidjelo zašto je princeza Charlotte došla na Wimbledon s Kate Middleton, razlog koji para srce

Mala princeza Charlotte njome je privukla veliku pozornost. Nosila je zlatnu narukvicu s tirkiznim amuletom, a simbolizira 'viziju' i 'kontrolu', protiv 'prokletstva urokljivog oka'...

Catherine (Kate) Middleton remet la coupe à Carlos Alcaraz après sa victoire face à Novak Djokovic en finale du tournoi de Wimbledon 2024 (6/2 - 6/2 - 7/6). Wimbledon, le 14 juillet 2024. Catherine (Kate) Middleton presents the cup to Carlos Alcaraz after his victory against Novak Djokovic in the final of the 2024 Wimbledon tournament (6/2 - 6/2 - 7/6). Wimbledon, July 14, 2024. Tennis : Wimbledon 2024 - Kate Middleton Princess of Wales - remet le trophy au vainqueur Carlos Alcaraz Photo: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE Photo: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage/BESTIMAGE/Pixell
18. 7. 2024

Dolazak Kate Middleton u Wimbledon oduševio je ljubitelje tenisa i kraljevsku obitelj, no u središtu pozornosti našla se i malena princeza Charlotte.

Kada su se majka i kći pojavile na tribinama, gledatelji su spontano ustali i počeli pljeskati, izražavajući podršku i divljenje hrabrosti koju Kate pokazuje u borbi protiv raka dolaskom devetogodišnje Charlotte na najpoznatiji teniski turnir u svijetu bio je planiran mjesecima unaprijed, ali razlog je zaista srceparajući.

Prema riječima autorice i britanske kraljevske komentatorice Ingrid Seward, Charlotte je bila velika želja gledati utakmicu, a Kate se osjećala 'krivom' i poštovala je Charlotteinu želju "Već je dugo bilo obećano da će Kate povesti Charlotte sa sobom i to posebna nagrada Kate se osjećala krivom što nije mogla provesti onoliko vremena s djecom koliko bi htjela, jer je bila iscrpljena od tretmana kojima je bila podvrgnuta do finala Wimbledona", rekla je. Dok su uživali na tribinama, mnogi su primijetili poseban detalj na malenoj princezi koji je poslao svojevrsnu poruku.

Djevojka je na ruci nosila zlatnu narukvicu s tirkiznim amuletom, privjeskom u obliku oka koji sadrži posebnu riječ na arapskom jeziku. Ovaj privjesak simbolizira 'viziju' i 'kontrolu' i predstavlja amulet koji se nosi za zaštitu nositelja, protiv 'prokletstva urokljivog oka', koje je inspirirano zavišću i šteti primatelju.

Nošenje amuleta protiv zla može biti način da se zaštitite od ovih znakova i nesreće. Na neobičnoj Charlotteinoj narukvici ispisano je i njeno ime na arapskom, što je bilo gotovo potpuno neprimjetno, prenosi Glossy. Iako je podrijetlo nakita nepoznato, moguće je da je njezina narukvica došla iz Jordana, jednog od prethodnih odredišta kraljevske obitelji.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.