Kuhano vino sinonim je za prosinac i blagdansko ozračje. Fino nas grije, sadrži taman onoliko alkohola da se ne napijemo prebrzo, mirišu začini i podsjećaju na idilični Božić. No, nekima je ispijanje kuhanog vina vrlo slatki grijeh, kojeg radije izbjegavaju kako ne bi popili zašećereno vino.Srećom, možemo uzeti stvar u svoje ruke i pripremiti gulaš kakav želimo. Nema potrebe za unosom abnormalnih količina šećera koje sadrže vruće lonce u središtu grada, a napitak i dalje može imati odličan okus, ako ne i bolji. Otkrivamo domaći recept koji će zadovoljiti i nepce i liniju tijela Svi recepti na internetu koji nude put do ukusnog kuhanog vina sadrže previše šećera. Ne treba vam da vaše piće teče. Kada pripremate popis sastojaka za kupnju, lako možete smanjiti šećer na pola, ako ne čak i na jednu trećinu. Za one hrabre dovoljna je i četvrtina ili ništa šećera. Obećavamo da će voće dodati aromu koja će kompenzirati slatki okus.
Primjer recepta za ukusno kuhano vino
sastav:
1 litra crnoga vina,
350 ml vode,
2 limuna,
2 cimetova štapića,
10 klinčeka,
1 jabuka, narezana na krugove,
2 naranče,
3 žlice šećera (po potrebi).
Sve sastojke pomiješate u velikoj posudi, stavite na vatru i zagrijete do točke prije vrenja. To je sve. Živjeli!